Νέα

To ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στην "ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ", 4.4.2021

 

Εικόνα από το βίντεο συμμετοχής του Πολυφωνικού Καραβανιού στη διαδικτυακή "ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ" που διοργανώνει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, αυτή την Κυριακή, 4 Απριλίου, από τις 12 μμ και μετά, στο κανάλι της στο YouTube.

To Πολυφωνικό Καραβάνι συμμετέχει τιμητικά για την παγκόσμια αναγνώρισή του, με την εγγραφή στις Καλές Πρακτικές Διαφύλαξης Άυλης Πoλιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Πέρα από αυτό, το Πολυφωνικό Καραβάνι στηρίζει τη διαδικτυακή δράση της ΠΣΕ με τεχνογνωσία και εξοπλισμό.

 

 

 
 
 

Συνεχής εμπλουτισμός του καναλιού του Πολυφωνικού Καραβανιού στο YouTube!

 

 

 

Συνεχίζεται η διαρκής εργασία της "Απείρου" και του Πολυφωνικού Καραβανιού με την ψηφιοποίηση πολύτιμων αρχειακών υλικών του Αρχείου Πολυφωνικού Τραγουδιού και τη δημοσίευσή τους, μεταξύ άλλων, στο κανάλι μας στο YouTube. 

Οι δημοσιεύσεις βίντεο συνοδεύονται από τεκμηριώμενα κείμενα πληροφοριών και αναφορών, πολύτιμα για όποιον θέλει να ερευνήσει, να μάθει περισσότερα για το πολυφωνικό τραγούδι και για την ίδια την πρακτική και τα ταξίδια του Πολυφωνικού Καραβανιού.

Οι δημοσιεύσεις αυτές κοινωνούνται τόσο στο διαδικτυακό κανάλι του Πολυφωνικού Καραβανιού στο YouTube, όσο και καθημερινά στις σελίδες και τις ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην παρούσα ιστοσελίδα στη στήλη αφιερωμένη στην "ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ-ΦΩΝΙΑ".

Το επόμενο διάστημα, μέσω του καναλιού στο YouTube θα παρουσιαστεί, μεταξύ άλλων, ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στα Ανοιξιάτικα Πολυφωνικά Καραβάνια, με μια άγρα επιτόπιων καταγραφών από το 2006 ως και το 2019.

Μείνετε συντονισμένοι και εγγραφείτε στο κανάλι μας!

 

 

ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ 2021
 
"Από την Άπειρο στον Κόσμο"
 
 
 
 
 
Εδώ και χρόνια, τέτοιες μέρες, κόβουμε την Πίτα του Πολυφωνικού Καραβανιού. Πέρυσι την κόψαμε στη διάρκεια του Χειμερινού Καραβανιού με αγαπημένους φίλους στην Πολύτσανη. Πρόπερσι σε ένα στέκι μας, στην ταβέρνα του Οικονόμου στα Πετράλωνα, ένα χρόνο πριν σε θεματική εκδήλωση του Εργαστηρίου Πολυφωνίας, στο Κέντρο Ελληνικής Μουσικής Φοίβος Ανωγειανάκης.
 
Τέτοια "έθιμα" δεν αναστέλλονται και τα τιμούμε, προσαρμοσμένα στο πλαίσιο της εποχής. Το Πολυφωνικό Καραβάνι έκοψε την Πίτα του για το 2021! Σε ένα χώρο συνυφασμένο με τα τραγούδια μας, τον λόφο των Νυμφών. Πολύ συνειδητά, με περιορισμένες παρουσίες. Οι πέντε πιο πιστοί συνταξιδιώτες εδώ και πολλά χρόνια. Οι πέντε μετρούν, τη δεκαετία του 2010, περισσότερα από είκοσι Καραβάνια ο καθένας!
 
Στα "γραμμένα" της Πίτας κι η πρόσφατη, παγκόσμια αναγνώριση του Πολυφωνικού Καραβανιού, η εγγραφή του στις Καλές Πρακτικές στην UNESCO. Μπορεί να βγήκαν λίγο μεγάλα τα γράμματα του διεθνή οργανισμού αλλά η ουσία είναι στη λεζάντα - "από την ΑΠΕΙΡΟ στον ΚΟΣΜΟ".
 
Και του χρόνου, από κοντά, όλοι μαζί αντάμα, σε αγαπημένα μέρη! Πάντα με το Πολυφωνικό Καραβάνι!
 
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! ΠΟΛΥΦΩΝΗ! ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΗ και ΚΑΛΟΓΛΕΝΤΙΣΜΕΝΗ!
 
 
 
 
Τo Πολυφωνικό Καραβάνι εύχεται καλή χρονιά, καλοτάξιδη, γεμάτη τραγούδια, συνάξεις, γλέντια της ψυχής! Καλή χρονιά σε όλες τις πολυφωνικές παρέες, τα σχήματα, τους συνταξιδιώτες, σε όλη την, όλο και πιο μεγάλη, κοινότητα πολυφωνίας! Καλή χρονιά στα ακριτικά χωριά της πολυφωνίας, στα νεανικά πολυφωνικά στέκια στις πόλεις! Καλή χρονιά σε όσους πασχίζουν, με αλήθεια, πρέπος και πάθος, για το σήμερα και το αύριο του πολυφωνικού τραγουδιού!
 
Πριν λίγες μέρες, το μεγάλο ταξίδι των φωνών αξιώθηκε την παγκόσμια αναγνώριση, με την εγγραφή του στον κατάλογο Καλών Πρακτικών της UNESCO! Mε αυτή την ορμή διαβαίνουμε στη νέα χρονιά, τη νέα δεκαετία! Δίχως να υποστέλλουμε στιγμή τη δράση μας, υπερσκελίζοντας τις δυσκολίες της εποχής, κοινωνώντας διαρκώς καρπούς από την 23χρονη διαδρομή μας. Προετοιμαζόμαστε για τη μέρα που θα ξανατραγουδήσουμε πολυφωνικά όπως τους πρέπει, από κοντά, ο ένας δίπλα, μαζί με τον άλλο! Σε ευτοσχέδια γλέντια αλλά και στις μεγάλες γιορτές που ετοιμάζουμε για το 2021, χρονιά με το μεγαλύτερο Καραβάνι!
 
Η φωτογραφία που κάνει ποδαρικό στη νέα χρονιά, προέρχεται από το Xειμερινό Πολυφωνικό Καραβάνι 2014, έτσι μας υποδέχθηκε η κυρά Όλγα στον Παρακάλαμο, σπάζοντας το ρόδι στα πόδια μας - να έχουμε καλή χρονιά, καλές στράτες! Ας σπάσουμε το ρόδι, λοιπόν!
 
 
 

Το Πολυφωνικό Καραβάνι στην ΕΡΑ Ιωαννίνων

 

Ο κυραντζής του Πολυφωνικού Καραβανιού, Αλέξανδρος Λαμπρίδης, μιλάει για το Πολυφωνικό Καραβάνι με αφορμή την εγγραφή του στις Καλές Πρακτικές Διαφύλαξης Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO στην ΕΡΑ Ιωαννίνων, από τις 12μμ ως τη 1μμ σε συνέντευξη στην εκπομπή του Παναγιώτη Τζόκα "Ανθολόγιο Πολιτισμού", σήμερα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021.

 

Συντονιστείτε! 

 

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com