Νέα

Για την Βούλα, για τα παιδιά που χάθηκαν

Ήταν 14 Δεκεμβρίου 2022 όταν το Πoλυφωνικό Καραβάνι διοργάνωσε Πολυφωνική σύναξη στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, για τα δύο χρόνια από την παγκόσμια αναγνώρισή του, με την εγγραφή του στον παγκόσμιο κατάλογο Καλών Πρακτικών Διαφύλαξης Άυλης Πoλιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, την πρώτη και μόνη από μέρους της Ελλάδας μέχρι τώρα. Στη σύναξη αυτή είχαν δηλώσει συμμετοχή δώδεκα πολυφωνικά σχήματα που στήριξαν και την εγγραφή και το πρόγραμμα ξεκίνησε υποσχετικά και γενναιόδωρα. Η εκδήλωση, όμως, τελείως απρόσμενα διακόπηκε, όταν η γυναίκα που έπαιρνε το τραγούδι με τα «Δελβινιώτικα», ένιωσε άξαφνα αδιαθεσία και χρειάστηκε η διακομιδή της σε νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι το αναπάντεχο πρόβλημα υγείας ήταν κρίσιμο, υποβλήθηκε σε σοβαρή επέμβαση και έδωσε μια μάχη ζωής για, σχεδόν, ένα μήνα.

Ήταν 9 Γενάρη 2023 όταν η Παρασκευή Μπαϊμάκα, από τη Λιγοψά Ιωαννίνων, «έφυγε» για πάντα από κοντά μας. Oι δικοί της άνθρωποι, οι πολυφωνικές της συντροφιές, όλη η κοινότητα πολυφωνίας βυθιστήκαμε στο πένθος. Η Βούλα ήταν από τα πιο αγαπητά μέλη αυτής της κοινότητας, συμμετείχε παράλληλα σε σειρά πολυφωνικών σχημάτων, γεφυρώνοντας και σμίγοντας με την συμμετοχή της τις διαφορετικές παρέες, πρεσβεύοντας έμπρακτα και ουσιαστικά το αξιακό φορτίο του πολυφωνικού τραγουδιού. Με πολυφωνικά ήταν ο στερνός της αποχαιρετισμός στο τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας, από όλους όσοι τραγούδαγαν μαζί της. Με πολυφωνικά θα τιμήσουμε και την μνήμη της, στους δύο μήνες από τον τόσο αναπάντεχο και πρόωρο χαμό.

Δευτέρα 13 Μαρτίου το Πολυφωνικό Καραβάνι προσκαλεί σε Πολυφωνική σύναξη στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, αφιερωμένη στη μνήμη της Βούλας Μπαϊμάκα. Η σύναξη διοργανώνεται σε συνεννόηση με την οικογένειά της και τις πολυφωνικές της συντροφιές – τα «Δελβινιώτικα», τις «Ωδές», τον Βαγγέλη Κώτσου - και θα συμμετέχουν όλοι όσοι συμμετείχαν και στη σύναξη του Δεκεμβρίου κι ακόμη περισσότεροι. Έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή τα πολυφωνικά σχήματα «Δελβινιώτικα», Κοσσοβίτσας, “Lot Kurbeti”, “Όμορφη Χειμάρρα», «Χαονία», “Ωδές», συλλόγου «Ιλισσός», τα Εργαστήρια Πολυφωνίας της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και του Kέντρου Ελληνικής Μουσικής Φοίβος Ανωγειανάκης. Θα συμμετέχει και η Παραδοσιακή Χορωδία της Πανηπειρωτικής, σε διεύθυνση του Βαγγέλη Κώτσου, όπως επίσης η ηπειρώτικη κομπανία του Αντώνη Κακούρη.

Η σύναξη διοργανώνεται στον απόηχο της Ημέρας της Γυναίκας, υπογραμμίζοντας την αλήθεια που επιβεβαίωσε με την πορεία της και η Βούλα, ότι η Πολυφωνία είναι γένους θηλυκού, τιμώντας και τις άλλες ανεπίστρεπτες γυναικείες μορφές που χάσαμε στο πολυφωνικό τραγούδι. Την κυρά Φρόσω Χαρίση, την Θεανώ Τζήμα, την Ανθούλα Κώτσου, την κυρά Μαρίνα Αγγελοπούλου, την Ανδριανή Μαγκώνη, την κυρά Όλγα Μπίκα…

Την σύναξη αυτή την χρωστάμε στην ίδια την Βούλα που μας ζήταγε, ξανά και ξανά, από το νοσοκομείο να ολοκληρωθεί η σύναξη που τότε διακόπηκε. Δεν θα είναι γιορτή, πόσο μάλλον τέτοιες μέρες συλλογικού πένθους, αλλά εκδήλωση μνήμης και τιμής, με τον τρόπο που τραγουδά τον πόνο και την γυναίκα το πολυφωνικό τραγούδι. Και για αυτό, τέτοιες μέρες, θα είναι αφιερωμένη και στα παιδιά και σε όλους τους ανθρώπους που χάθηκαν στα Τέμπη, σε αυτή την απίστευτη τραγωδία – έγκλημα.

Η σύναξη διοργανώνεται  την Δευτέρα 13 Μαρτίου στις 7 μμ, με ελεύθερη είσοδο, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, στην οδό Κλεισθένους 15, στον 7ο όροφο. Διοργανώνεται από το Πολυφωνικό Καραβάνι και, ως συνέχεια της εκδήλωσης της 14ης Δεκεμβρίου, με την στήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και του Υπουργείου Πολιτισμού. Ας είμαστε όλοι εκεί! Τιμώντας και μνημονεύοντας με το πρέπος του πολυφωνικού τραγουδιού.

 

 

 

 

Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 6973 342 113

 

 
Το πολυφωνικό τραγούδι θα αντηχήσει σήμερα στην καρδιά της πόλης, στην καρδιά των μουσικών που σμίγουν στην μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των καλλιτεχνών που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλοηος "ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ". Aνάμεσα σε πλήθος σχημάτων και ερμηνευτών, σε μια συναυλία που ξεκινά παό τις 4 μμ και θα φτάσει σχεδόν τα μεσάνυχτα, γύρω στις 9 το βράδυ τραγουδά το πολυφωνικό σύνολο "ΧΑΟΝΙΑ" μαζί με μέλη από το Εργαστήρι Πολυφωνίας του ΚΕΜΦΑ! Το πολυφωνικό τραγούδι θα ακουστεί σε μια από τις μεγαλύτερες συναυλίες που έχουν διοργανωθεί στο κέντρο της Αθήνας. Καλή αντάμωση απέναντι από το Θέατρο ΡΕΞ σήμερα

Το Χειμερινό Πoλυφωνικό Καραβάνι 2023 ξεκίνησε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου με την Μεγάλη Πολυφωνική Σύναξη στα Γιάννενα, με την συμμετοχή οκτώ πολυφωνικών σχημάτων, στην μεγαλύτερη πολυφωνική σύναξη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην πρωτεύουσα της Ηπείρου. Τo ίδιο βράδυ, κιόλας, οι συνταξιδιώτες του Πολυφωνικού Καραβανιού διάβηκαν τα σύνορα για να ξημερώσουν στην Δερόπολη. Το Χειμερινό Πολυφωνικό Καραβάνι ταξίδεψε με ανταμώματα, γλέντι, επιτόπιες καταγραφές σε Πολύτσανη, Δρόβιανη, Αργυρόκαστρο, Δερβιτσάνη, μυώντας τους νέους συνταξιδιώτες του, μέλη του Εργαστηρίου Πολυφωνίας του ΚΕΜΦΑ, στα φυσικά και κοινωνικά τοπία του Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού και στην πρακτική του Πολυφωνικού Καραβανιού. Το Χειμερινό Πoλυφωνικό Καραβάνι 2023 ολοκληρώθηκε με σταθμούς σε Κτίσματα και Παρακάλαμο στην επιστροφή του. Υλικά από τις καταγραφές του θα κοινωνηθούν σταδιακά από το κανάλι του Πoλυφωνικού Καραβανιού. 

 
 
 
 
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας βράβευσε το Πολυφωνικό Καραβάνι ως "παγκόσμια αναγνωρισμένη από την UNESCO Kαλή Πρακτική Διαφύλαξης του Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού. Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο της "Πίτας του Ηπειρώτη" 2023, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Τo βραβείο, από μέρους του Πολυφωνικού Καραβανιού, παρέλαβαν οι "κυρατζήδες" του Αλέξανδρος Λαμπρίδης και Αλίκη Γκανά, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της "Άπειρος" Πολυφωνικό Καραβάνι. Στη διαδικασία της βράβευσης, τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΠΣΕ κ. Μάκη Χήτο - Κιάμο, πλαισίωσαν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Αμυράς, ο οποίος επιδίδοντας το βραβείο είπε, μεταξύ άλλων, ότι η συμβολή και η συνεισφορά του Πολυφωνικού Καραβανιού στο πνευματικό πρόταγμα της Ηπείρου είναι καθοριστική", συγχαίροντας θερμά και ευχόμενος καλή συνέχεια στο σπουδαίο έργο του.
Παραλαμβάνοντας το, τόσο σημαντικό, βραβείο ο "κυρατζής" του Πολυφωνικού Καραβανιού ευχαρίστησε με τα ακόλουθα λόγια:
"Είναι μεγάλη τιμή για το Πολυφωνικό Καραβάνι να βραβεύεται στην «Πίτα του Ηπειρώτη» από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας. Από εδώ, με την βράβευση του πολυφωνικού συνόλου «Χαονία» το 1999, ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι των φωνών που έφτασε, είκοσι πέντε χρόνια μετά, να πρεσβεύει την Ελλάδα σε έναν από τους πιο απαιτητικούς καταλόγους της UNESCO, στις Καλές Πρακτικές Διαφύλαξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σαν η πρώτη και η μόνη, μέχρι τώρα, εγγραφή από την χώρα μας, σαν μία από τις, μόλις, 33 εγγραφές από τα 180 κράτη – μέρη της Σύμβασης της UNESCO!
Για εμάς, αυτό το βραβείο είναι βραβείο για το ίδιο το Ηπειρώτικο Πολυφωνικό Τραγούδι, για όλους αυτούς που «έφυγαν» αλλά είναι για πάντα στην καρδιά μας, για αυτούς που μας φίλεψαν τα τραγούδια τους, μας κοινώνησαν την αλήθεια της ψυχής τους, την πρεπιά τους. Είναι βραβείο για όλη την κοινότητα της πολυφωνίας, για όλους όσους πασχίζουν για την μεταλαμπάδευση του πολυφωνικού τραγουδιού - αυτού του τόσο πολύτιμου στολιδιού, τόσο σπάνιου φυλαχτού της ζώσας παράδοσης, του λαϊκού πολιτισμού!
Για το ίδιο το Πολυφωνικό Καραβάνι, αυτή η τόσο σημαντική επιβράβευση είναι ουσιαστική ενθάρρυνση, αποφασιστική στήριξη για την συνέχεια, για δράση και προσφορά κατά το πρέπος της «Απείρου», δίχως όρια, δίχως τέλος! Χρόνια πολλά! Καλή χρονιά!"
Μετά την Μεγάλη "Πολυφωνική Σύναξη στα Γιάννενα" και το Χειμερινό Πολυφωνικό Kαραβάνι 2023, η σπουδαία αυτή βράβευση είναι ο τρίτος, μεγάλος σταθμός στην 25η χρονιά δράσης και προσφοράς του Πολυφωνικού Καραβανιού. Φέτος γιορτάζουμε τα 25 χρόνια μας, ένα τέταρτο του αιώνα Καραβάνι!

Μεγάλη «Πολυφωνική σύναξη στα Γιάννενα»

Γιορτή για την παγκόσμια αναγνώριση του Πολυφωνικού Καραβανιού

 

Το μεγάλο ταξίδι των φωνών, το Πολυφωνικό Καραβάνι, έκανε ποδαρικό στην νέα χρονιά διοργανώνοντας την «Πολυφωνική σύναξη στα Γιάννενα» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, στην κατάμεστη αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου. Η, σχεδόν, τρίωρης διάρκειας εκδήλωση, ήταν αφιερωμένη στην επέτειο των δύο χρόνων από την παγκόσμια αναγνώριση του Πολυφωνικού Καραβανιού, με την πανηγυρική εγγραφή του, τον Δεκέμβριο του 2020, στις Καλές Πρακτικές Διαφύλαξης Άυλης Πoλιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, αποτελώντας από τότε, την πρώτη και την μόνη, μέχρι τώρα, εγγραφή από μέρους της Ελλάδας και μία από τις, μόλις, 33 από 180 κράτη!  

Την μεγάλη πολυφωνική σύναξη άνοιξε ο «κυρατζής» του Πολυφωνικού Καραβανιού Αλέξανδρος Λαμπρίδης, αναφερόμενος στα 25 χρόνια δράσης και προσφοράς, ενώ το καλωσόρισμα έκανε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννίνων και Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου καΕλένη Ακριτίδου, συγχαίροντας το Πολυφωνικό Καραβάνι για το έργο του, εστιάζοντας στην ιδιαίτερη αξία του ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού.

Στη συνέχεια, η νεότερη «κυρατζής» Αλίκη Γκανά παρουσίασε την εγγραφή του Πολυφωνικού Καραβανιού στις Καλές Πρακτικές, την τριετή προετοιμασία της, την συμμετοχή της κοινότητας πολυφωνίας, μνημονεύοντας αποσπάσματα από την απόφαση εγγραφής  ενώ προβλήθηκε το βίντεοπου συνοδεύει την εγγραφή.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος στήριξε την εγγραφή με επιστολή συναίνεσης, χαιρετίζοντας στην εκδήλωση, μνημόνευσε την, από εικοσαετίας, συνεργασία του με τους πρωτεργάτες του Πολυφωνικού Καραβανιού, τους οποίους συνεχάρη και ευχαρίστησε, από μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου, για το έργο τους.

Η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Νεότερης Πoλιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού κα Ιωάννα Τζαβάρα, αναφέρθηκε στην προετοιμασία της πρότασης εγγραφής, τη «δυσκολία του να αποτυπωθεί με τεχνοκρατικούς όρους ο χείμαρρος δράσεων και προσφοράς του Πολυφωνικού Καραβανιού» καθώς και στην ιδιαίτερη αξία της εγγραφής σε ένα από τους πιο «δύσκολους» καταλόγους της UNESCO.

«Τo Πολυφωνικό Τραγούδι καλό είναι και να το σκεφτόμαστε» ήταν το θέμα που παρουσίασε ο καθηγητής Κοινωνικής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Βασίλης Νιτσιάκος, εστιάζοντας στο κοινοτικό χαρακτήρα του τραγουδιού, το ρόλο του ως γεφύρωμα και τη λειτουργία του ως πολυαισθητηριακή και, ιδιαίτερα, ενσώματη έκφραση, ασύμβατη με τη χρήση του όρου Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά. Αναφέρθηκε στην πολύχρονη στήριξή του στο Πολυφωνικό Καραβάνι, το οποίο έχει αναπτύξει μια ολοκληρωμένη πρακτική έρευνας, διάσωσης και διάδοσης, προάγοντας ιδιαίτερα τις βιωματικές εξορμήσεις, «με ένα τρόπο που ξεπερνά τα όρια της επιστήμης και μπαίνει στο χώρο του βιώματος».

«Η σημερινή παρουσία του ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού εντός και εκτός μητρικού χώρου» ήταν το θέμα που ανέπτυξε ο μουσικολόγος κ. Κώστας Λώλης, αναφερόμενος στην απαρχή της συνεργασίας του με την «Άπειρο», στο Πολυφωνικό Καραβάνι που «ήρθε και όργωσε όλο το χώρο του πολυφωνικού τραγουδιού, εντός και εκτός των συνόρων», συμβάλλοντας να μείνει ως ζώσα παράδοση που μας ενώνει. Αναφέρθηκε, επίσης, στους συλλόγους και τα σχήματα που πληθαίνουν στις πόλεις καθώς και στην εισαγωγή του πολυφωνικού τραγουδιού στην εκπαίδευση στα Γιάννενα και το Πωγώνι, ευχόμενος την ανάδειξή ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Ο «κυρατζής» του Πολυφωνικού Καραβανιού Αλέξανδρος Λαμπρίδης, ευχαρίστησε για τη στήριξη τον Δήμο Ιωαννίνων και το Υπουργείο Πολιτισμού ενώ, ως Αντιπρόεδρος του ΔΣ, μετέφερε τη στήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας. Μνημόνευσε ιδιαίτερα την αποφασιστική ανταπόκριση του Δημάρχου Ιωαννίνων κ. Μωυσή Ελισάφ στο κάλεσμα για τη διοργάνωση της «Πολυφωνικής σύναξης». Αφιέρωσε τη βραδιά στη μνήμη της Βούλας Μπαϊμάκα, ενός από τα πιο αγαπητά μέλη της κοινότητας πολυφωνίας που, μόλις μια μέρα πριν, είχε γίνει ο στερνός της αποχαιρετισμός.

Το κυρίως, το μουσικό μέρος της σύναξης άνοιξε με «Μοιρολόι» με την ηπειρώτικη κομπανία του Λευτέρη Γκιώκα για να ακολουθήσουν, κατά σειρά εμφάνισης, το πολυφωνικό σύνολο τουΜουσικού Γυμνασίου Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας», το πολυφωνικό σχήμα «Ήνορο», το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία», οι «Κυράδες της Άνω Δερόπολης» από τα χωριά Σελλειό και Λόγγο, το πολυφωνικό της Δερβιτσάνης, το πολυφωνικό της Χειμάρρας και το «Πολύφωνο» - το Εργαστήρι Πολυφωνίας του ΚΕΜΦΑ.

Τριάντα ένα πολυφωνικά τραγούδια και οργανικοί σκοποί σε μια ιδιαίτερα γενναιόδωρη βραδιά, με οκτώ διαφορετικές συμμετοχές, από όλες τις γενιές του ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού, από τα παιδιά του Μουσικού Γυμνασίου ως τις περίφημες «Κυράδες», μια αληθινή γιορτή πολυφωνίας στην καρδιά του χειμώνα, στον πλέον εμβληματικό χώρο πολιτισμού των Ιωαννίνων. Η μεγάλη πολυφωνική σύναξη ολοκληρώθηκε με ομίλους και θεατές να χορεύουν όλοι μαζί στη σκηνή, εν φωναίς και οργάνοις, έτσι όπως κορυφώνονται όλες οι συνάξεις του Πολυφωνικού Καραβανιού. Στον αποχαιρετισμό ομίλων και θεατών, οι ευχές για καλή χρονιά έσμιγαν με τις ευχές για καλή αντάμωση στις επόμενες πολυφωνικές συνάξεις, στο Πολυφωνικό Καραβάνι.

Η «Πολυφωνική Σύναξη στα Γιάννενα», ενταγμένη σε ευρύτερο κύκλο εκδηλώσεων για τα δύο χρόνια από την παγκόσμια αναγνώριση του Πολυφωνικού Καραβανιού, έγινε με ελεύθερη είσοδο. Στο χώρο υποδοχής λειτούργησε μικρή έκθεση υλικών και εκδόσεων της αμκε «Άπειρος» Πολυφωνικό Καραβάνι, με την πολύτιμη συμβολή εθελοντών και φίλων. Στο κάλεσμά της ανταποκρίθηκαν, μεταξύ των εκατοντάδων θεατών της, ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γιώργος Καψάλης, παλιοί και νέοι συνταξιδιώτες και παραστάτες, μια σειρά βιωματικών ερμηνευτών από το Δολό, το Κεφαλόβρυσο και από αλλού, ο «Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού» και πολλοί άλλοι.

H «Πολυφωνική Σύναξη στα Γιάννενα» αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό του Χειμερινού Πολυφωνικού Τραγουδιού 2023 που συνεχίστηκε σε Πολύτσανη και Δερβιτσάνη, από τις 13 έως τις 15 Ιανουαρίου, ανταμώνοντας βιωματικούς ερμηνευτές στα χωριά τους, καταγράφοντας και μαθητεύοντας, μυώντας τους νέους συνταξιδιώτες στα φυσικά και κοινωνικά τοπία της ηπειρώτικης πολυφωνίας.

Το μεγάλο ταξίδι των φωνών, το Πολυφωνικό Καραβάνι, είναι ένα ταξίδι που διαρκώς ξαναρχίζει, είκοσι πέντε χρόνια τώρα, παγκόσμια πια αλλά πάντα βαθιά τοπικά, ένα ταξίδι, κατά την έννοια και το «πρέπος» της «Απείρου», δίχως τέλος, δίχως όρια.

 

 

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com