ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ: http://polyphoniccaravan.gr/
Η νέα ιστοσελίδα του Πολυφωνικού Καραβανιού!

 

 

 
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας βράβευσε το Πολυφωνικό Καραβάνι ως "παγκόσμια αναγνωρισμένη από την UNESCO Kαλή Πρακτική Διαφύλαξης του Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού. Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο της "Πίτας του Ηπειρώτη" 2023, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Τo βραβείο, από μέρους του Πολυφωνικού Καραβανιού, παρέλαβαν οι "κυρατζήδες" του Αλέξανδρος Λαμπρίδης και Αλίκη Γκανά, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της "Άπειρος" Πολυφωνικό Καραβάνι. Στη διαδικασία της βράβευσης, τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΠΣΕ κ. Μάκη Χήτο - Κιάμο, πλαισίωσαν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Αμυράς, ο οποίος επιδίδοντας το βραβείο είπε, μεταξύ άλλων, ότι η συμβολή και η συνεισφορά του Πολυφωνικού Καραβανιού στο πνευματικό πρόταγμα της Ηπείρου είναι καθοριστική", συγχαίροντας θερμά και ευχόμενος καλή συνέχεια στο σπουδαίο έργο του.
Παραλαμβάνοντας το, τόσο σημαντικό, βραβείο ο "κυρατζής" του Πολυφωνικού Καραβανιού ευχαρίστησε με τα ακόλουθα λόγια:
"Είναι μεγάλη τιμή για το Πολυφωνικό Καραβάνι να βραβεύεται στην «Πίτα του Ηπειρώτη» από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας. Από εδώ, με την βράβευση του πολυφωνικού συνόλου «Χαονία» το 1999, ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι των φωνών που έφτασε, είκοσι πέντε χρόνια μετά, να πρεσβεύει την Ελλάδα σε έναν από τους πιο απαιτητικούς καταλόγους της UNESCO, στις Καλές Πρακτικές Διαφύλαξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σαν η πρώτη και η μόνη, μέχρι τώρα, εγγραφή από την χώρα μας, σαν μία από τις, μόλις, 33 εγγραφές από τα 180 κράτη – μέρη της Σύμβασης της UNESCO!
Για εμάς, αυτό το βραβείο είναι βραβείο για το ίδιο το Ηπειρώτικο Πολυφωνικό Τραγούδι, για όλους αυτούς που «έφυγαν» αλλά είναι για πάντα στην καρδιά μας, για αυτούς που μας φίλεψαν τα τραγούδια τους, μας κοινώνησαν την αλήθεια της ψυχής τους, την πρεπιά τους. Είναι βραβείο για όλη την κοινότητα της πολυφωνίας, για όλους όσους πασχίζουν για την μεταλαμπάδευση του πολυφωνικού τραγουδιού - αυτού του τόσο πολύτιμου στολιδιού, τόσο σπάνιου φυλαχτού της ζώσας παράδοσης, του λαϊκού πολιτισμού!
Για το ίδιο το Πολυφωνικό Καραβάνι, αυτή η τόσο σημαντική επιβράβευση είναι ουσιαστική ενθάρρυνση, αποφασιστική στήριξη για την συνέχεια, για δράση και προσφορά κατά το πρέπος της «Απείρου», δίχως όρια, δίχως τέλος! Χρόνια πολλά! Καλή χρονιά!"
Μετά την Μεγάλη "Πολυφωνική Σύναξη στα Γιάννενα" και το Χειμερινό Πολυφωνικό Kαραβάνι 2023, η σπουδαία αυτή βράβευση είναι ο τρίτος, μεγάλος σταθμός στην 25η χρονιά δράσης και προσφοράς του Πολυφωνικού Καραβανιού. Φέτος γιορτάζουμε τα 25 χρόνια μας, ένα τέταρτο του αιώνα Καραβάνι!

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com