ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ: http://polyphoniccaravan.gr/
Η νέα ιστοσελίδα του Πολυφωνικού Καραβανιού!

 

 

Μεγάλη Γιορτή  Πολυφωνικού Τραγουδιού 2021

Βαθιά πολύφωνη ανάσα σε δύσκολη εποχή

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Πολυφωνικό Καραβάνι είναι ένα πολύτροπο ταξίδι, παντός καιρού, που διαρκώς ξαναρχίζει, πιο υποσχετικό, πιο γενναιόδωρο. Και αυτό επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο με την διοργάνωση της 21ης Μεγάλης Γιορτής Πολυφωνικού Τραγουδιού, το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στο μεγάλο Θέατρο της Πέτρας. Σε πείσμα της αποθαρρυντικής περιόδου, τηρώντας μέτρα αλληλοπροστασίας, σχεδόν χίλιοι θεατές χάρηκαν μια εξαιρετική, γενναιόδωρη γιορτή πολυφωνίας. Με δεκαεπτά διαφορετικές συμμετοχές αλλά και πολλά σμιξίματά τους, με πολυφωνικά τραγούδια από όλες τις περιοχές και τις γενιές της ηπειρώτικης πολυφωνίας αλλά και από Αλβανία, Βώλακα Δράμας και ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία, η φετινή γιορτή προσέφερε μια πολύτιμη ανάσα ανάτασης σε όλους τους συμμετέχοντες.

«Δελβινιώτικα», «Iσοκράτισσες», Κοσοβίτσα, “LOT KURBETI” (Aλβανία), «Πεντάτονο», «Πολυφωνικό της Ηπείρου», «Πoλύφωνο» (Εργαστήρι Πολυφωνίας ΚΕΜΦΑ), «Χαονία», τα πολυφωνικά σχήματα από τον Λαογραφικό  Σύλλογο Βορειοηπειρωτών «Χάονες», την Αετόπετρα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Άγιος Κοσμάς» Λιβαδειάς, τον Σύνδεσμο Ηπειρωτών Ζωγράφου, τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων,  Εργαστήρι Πολυφωνίας ΠΣΕ, οι «Ιώ» (Βώλακας, Κάτω Ιταλία), ο Κωνσταντίνος Χριστάνας και ο Μιλτιάδης Δημάδης (γκάιντες, Θράκη), η ηπειρώτικη κομπανία του Τάσου Μαγκλάρα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «Άπειρος» (Πολυφωνικό Καραβάνι), κάνοντας τη γιορτή δική τους! Νοερά ήταν μαζί μας και άλλοι όμιλοι που οι δυσκολίες της εποχής δεν επέτρεψαν τη συμμετοχή τους.

Αυτό το πολυφωνικό αντάμωμα ήταν το μεγαλύτερο στην Ελλάδα στην περίοδο της πανδημίας και στάθηκε αντάξιο του καταπληκτικού χώρου που το φιλοξένησε. To Πολυφωνικό Καραβάνι πέμπει ευχαριστίες στον Δήμο Πετρούπολης που διαχρονικά φιλοξενεί τις Μεγάλες Γιορτές Πολυφωνικού Τραγουδιού και εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο κ. Στέφανο Βλάχο, συνοδευόμενο από τρεις αντιδημάρχους. Ευχαριστίες πέμπονται στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας που έθεσε υπό την αιγίδα της την εκδήλωση και εκπροσωπήθηκε με ευρύ κλιμάκιο του ΔΣ, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Χρυσόστομο (Μάκη) Χήτο Κιάμο. Ευχαριστίες πέμπονται και σε σειρά συλλόγων της ηπειρώτικης αποδημίας που στήριξαν την εκδήλωση και εκπροσωπήθηκαν με τους Προέδρους τους σε αυτή (Ομοσπονδία Μουργκάνας, Σύλλογος Ηπειρωτών Πετρούπολης, Αδελφότητες Αετόπετρας, Αμπελώνα (Πόβλας), Πoλυδρόσου, Πολιτιστική Ένωση Βουθρωτού και πολλοί άλλοι). Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και σειρά βιωματικών ερμηνευτών, που λόγω πενθών δεν τραγούδησαν, καθώς και πρόσωπα με προσφορά στο πολυφωνικό τραγούδι, όπως ο κ. Κώστας Μάτσιας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στον απόηχο της παγκόσμιας αναγνώρισης του Πολυφωνικού Καραβανιού που, πριν από οκτώ μήνες, εγγράφηκε μετ΄ επαίνων στον διεθνή κατάλογο Καλών Πρακτικών Διαφύλαξης Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, αποτελώντας την πρώτη εγγραφή από μέρους της Ελλάδας στον κατάλογο και την, μόλις, 25η διαχρονικά από τα 180 κράτη – μέρη της Σύμβασης του διεθνούς οργανισμού για τη Διαφύλαξη της ΑΠΚ! Η παγκόσμια αναγνώριση του Πολυφωνικού Καραβανιού αντανακλά στο σύνολο της κοινότητας της πολυφωνίας, που στήριξε την πρόταση εγγραφής, και, κυρίως, στο ίδιο το Ηπειρώτικο Πολυφωνικό Τραγούδι.

Γιορτάζοντας την παγκόσμια αναγνώριση, η «Άπειρος» Πολυφωνικό Καραβάνι, που διοργανώνει τις Μεγάλες Γιορτές Πολυφωνικού Τραγουδιού στην Αθήνα κάθε χρόνο από το 2000, φρόντισε η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί, φέτος ειδικά, με δωρεάν είσοδο! Δίπλα στην εθελοντική προσφορά και εργασία σειράς συνταξιδιωτών και φίλων του Πολυφωνικού Καραβανιού, συνέβαλε καθοριστικά η χορηγία της τεχνικής εταιρίας «Εργοροή». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διανεμήθηκε καλαίσθητο τρίπτυχο αφιερωμένο στη διαδρομή του Πολυφωνικού Καραβανιού από το ξεκίνημά του το 1998 ως την παγκόσμια αναγνώριση το 2020 αλλά και την ακατάπαυστη, πρωτότυπη δράση του σε συνθήκες πανδημίας.

Η «Άπειρος» περνά στην επόμενη μέρα, με την υλοποίηση των δράσεων «Άπειρος Πολυφωνία» και «Πολυφωνικός Χάρτης – Πλοήγηση» που στηρίζονται και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς και με την έναρξη των σεμιναρίων του Εργαστηρίου Πολυφωνίας του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης», κάθε Πέμπτη, από τις 7 Οκτωβρίου.

Το Πολυφωνικό Καραβάνι ευχαριστεί από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες, ερμηνευτές, μουσικούς, συντελεστές, παραστάτες, θεατές. Όλοι μαζί δημιούργησαν άλλη μια ανεξίτηλη μνήμη από το μεγάλο ταξίδι των φωνών. Με ξεχωριστή αξία, σε μια τέτοια, δύσκολη εποχή. Η γιορτή ήταν μια βαθιά ανάσα ανάτασης για όλους! Καλή αντάμωση στα επόμενα!

 

«Άπειρος» Πολυφωνικό Καραβάνι

 

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com