ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

Τo μεγάλο ταξίδι των φωνών, το Πολυφωνικό Καραβάνι, είναι γεμάτο ανταμώματα, νέους συνταξιδιώτες. Στο πέρασμα των χρόνων, πέρα από τα ανταμώματα, πληθαίνουν και οι "αποχαιρετισμοί". Ένας από τους πρώτους ήταν για έναν νέο άνθρωπο που σαν σήμερα θα γιόρταζε, τον ΘΑΝΑΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.
 
Τoν Θανάση τον γνωρίσαμε στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων "Φοίβος Ανωγειαννάκης", ως μαθητή στα σεμινάρια του Βαγγέλη Κώτσου. Ο Βαγγέλης δίδασκε μέχρι και το 1998 εκεί, μετά την σκυτάλη πήραν οι πρωτεργάτες του Πολυφωνικού Καραβανιού Αλέξανδρος Λαμπρίδης και Αντώνης Έξαρχος. Ο Θανάσης ακολούθησε τον δάσκαλό του, συμμετέχοντας στο "Πολυφωνικό της Ηπείρου" (Βαγγέλης Κώτσου). Με αυτό το πολυφωνικό σχήμα συμμετείχε και στις δύο πρώτες Μεγάλες Συναυλίες Πολυφωνικού Τραγουδιού που διοργάνωσε η "Άπειρος" στο "Παλλάς".
 
Θα θυμόμαστε τη λεβεντιά του, την αγάπη του για το πολυφωνικό τραγούδι, τις υποσχέσεις που άφηνε η αφιέρωσή του στο δρόμο που είχε επιλέξει. Θα κρατάμε ζωντανή τη μνήμη του κι εκείνος, μια θέση στην καρδιά μας. Ήταν από τους πρώτους νέους που αφιερώθηκαν στο πολυφωνικό τραγούδι στην Aθήνα και το πένθος των συνεργατών του στο "Πoλυφωνικό της Ηπείρου" και του δασκάλου του Βαγγέλη Κώτσου ήταν και δικό μας πένθος.
 
Οι φωτογραφίες προέρχονται από την 1η και την 2η Μεγάλη Συναυλία Πολυφωνικού Τραγουδιού, το 2000 και το 2001, στο "ΠΑΛΛΑΣ". Ο Θανάσης, στις δύο από τις εικόνες, παίρνει το τραγούδι.
 
 
 
 
 
 
 
"Άπειρος" Πολυφωνικό Καραβάνι
Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού
 
"ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ-ΦΩΝΙΑ" 2021
Από τον Νoέμβριο 2020 μέχρι και τον Μάρτιο 2021, σχεδόν καθημερινά, διαδικτυακή προβολή υλικών από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Bίντεο, ήχοι, φωτογραφίες, τραγούδια, δημοσιεύσεις, μελέτες - κάθε μορφής υλικά, σε μια προσπάθεια κοινωνικοποίησης των υλικών του Αρχείου.
 
 

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com