ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ

 

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου συμμετείχε, ως ένας από τους μουσικούς "νονούς", στα "βαφτίσια" του μεγάλου ταξιδιού των φωνών, ξενυχτώντας "ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ". Είχε ταξιδέψει με τη γυναίκα του από την Λάρισα, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμά μας, δίχως να μας ξέρει από κοντά. Εμείς τον είχαμε αγαπήσει από τους πρώτους δίσκους του. Στο φαράγγι του Καλαμά γνωριστήκαμε, ξημερώσαμε με τις μουσικές του και την επόμενη μέρα μας τίμησε στην εναρκτήρια "Συνάντηση για το Ηπειρώτικο Πoλυφωνικό Τραγούδι" στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας.
 
Ένα χρόνο μετά μας αναζήτησε, ήρθε σε πρόβες της "Χαονίας", μας πρότεινε να συμμετέχουμε στην ηχογράφηση του δίσκου του "ΒΡΑΧΝΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ" που έγινε στην Θεσσαλονίκη και για αυτό δεν τα καταφέραμε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Η σχέση έμεινε ζωντανή, μας καλωσόρισε στο σπίτι του στην Λάρισα, ανταμώναμε κατά περιόδους, το 2013 τραγούδησε στην εκδήλωση του Πολυφωνικού Καραβανιού στο χωριό του, την Κραινιά Ελασσόνας.
 
Ο Θανάσης Παπακωσνταντίνου αγαπά ξεχωριστά το πολυφωνικό τραγούδι. Θυμόμαστε μια εκπομπή της ΕΡΑ όπου παρουσίαζε τις πιο αγαπημένες του μουσικές των άλλων, με τελευταία και αποκορύφωμα το "Αλησμονώ και χαίρομαι", τότε που είχε πει και την αγαπημένη μας φράση του: "στα πολυφωνικά τα λόγια βγαίνουν σαν άγρια άλογα από την ψυχή". Θυμόμαστε και το τηλέφωνό του όταν πήρε να αναγγείλει στον κυραντζή ότι το στούντιο που έφτιαξε στο Μεταξοχώρι το ονόμασε "ΑΧΟ", λέξη συνυφασμένη με τα πολυφωνικά.
 
Ο Θανάσης δεν θα μπορούσε να λείπει από την παγκόσμια αναγνώριση του Πολυφωνικού Καραβανιού. Τo 2019 έστειλε κι εκείνος επιστολή συναίνεσης για την εγγραφή του Πολυφωνικού Καραβανιού στον. διεθνή κατάλογο Καλών Πρακτικών Διαφύλαξης Άυλης Πολιτιστικής Κληρνομιάς της UNESCO. Ανυπομονούμε για τα επόμενα ανταμώματα. Εκεί είναι η ουσία, όταν "τα τραγούδια παίρνουν κάτι από την ψυχή μας και το μεταφέρουν στο στερέωμα"...
 
Εικόνες από την εκδήλωση του Πολυφωνικού Καραβανιού στην Κρανιά το 2013, στην άκρη ο αξέχαστος συνταξιδιώτης Νίκος Σελλάς.
 
 
 
 
 
 
 
"Άπειρος" Πολυφωνικό Καραβάνι
Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού
 
"ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ-ΦΩΝΙΑ" 2021
Από τον Νoέμβριο 2020 μέχρι και τον Μάρτιο 2021, σχεδόν καθημερινά, διαδικτυακή προβολή υλικών από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Bίντεο, ήχοι, φωτογραφίες, τραγούδια, δημοσιεύσεις, μελέτες - κάθε μορφής υλικά, σε μια προσπάθεια κοινωνικοποίησης των υλικών του Αρχείου.
 
 

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com