ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΑΝΑΣ και ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ

 

"To πολυφωνικό τραγούδι ή τ΄ακούς κι ανατριχιάζεις ή δεν μπορείς να τ' αντέξεις. Μέσος όρος δεν υπάρχει."
 
Μια από τις πιο μεστές φράσεις που έχουν διατυπωθεί για το πολυφωνικό τραγούδι. Προέρχεται από έναν ποιητή που, λίγο πολύ, στίχους του έχουμε τραγουδήσει όλοι, τον ΜIXAΛΗ ΓΚΑΝΑ. Ο Γκανάς έχει "γηγενή" σχέση με το πολυφωνικό τραγούδι, όντας από τον Τσαμαντά, το ακρώριο χωριό της Moυργκάνας, περιοχής επιβίωσης της ηπειρώτικης πολυφωνίας.
 
Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΑΝΑΣ "συνταξιδεύει" με την "Άπειρο" και το Πολυφωνικό Καραβάνι από το ξεκίνημά τους. Το περιοδικό "Άπειρος" δημοσίευσε, για πρώτη φορά, ανέκδοτα ποιήματά του από τα τέλη της δεκαετίας του 60, τυπωμένα σε γραφομηχανή στην Καμίτσανη, τον συνοικισμό του Τσαμαντά όπου είναι το πατρικό του. Tο έργο και η στάση του διαχρονικά μας εμπνέουν και αυτή είναι η πιο ουσιαστική στήριξη στο ταξίδι μας, εκεί που συχνά επιστρέφουμε σε στίχους του για να συνεχίσουμε προς την ουσία των πραγμάτων.
 
Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΑΝΑΣ στήριξε και άμεσα την εγγραφή του ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ στις Καλές Πρακτικές Διαφύλαξης της UNESCO, αποστέλλοντας επιστολή συναίνεσης, μία από τις εκατό που συνόδευσαν την πρόταση εγγραφής. Μεγάλη τιμή για το ταξίδι μας, η στήριξη τέτοιων αγαπημένων συνταξιδιωτών!
 
Στην εικόνα, το εξαίρετο κείμενο του ποιητή για το ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι, όπως περιέχεται στον δίσκο "Τo Πολυφωνικό της Ηπείρου" ("Λύρα"/"Πάπιγκο" 1994), κάτω από κείμενο του αξέχαστου Νίκου Χουλιαρά.
 
 
 
 
 
"Άπειρος" Πολυφωνικό Καραβάνι
Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού
 
"ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ-ΦΩΝΙΑ" 2020
Από τον Νoέμβριο 2020 μέχρι και τον Μάρτιο 2021, σχεδόν καθημερινά, διαδικτυακή προβολή υλικών από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Bίντεο, ήχοι, φωτογραφίες, τραγούδια, δημοσιεύσεις, μελέτες - κάθε μορφής υλικά, σε μια προσπάθεια κοινωνικοποίησης των υλικών του Αρχείου.
 
 

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com