ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΑ στην "ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ"
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΕΔΕ από την ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ
 
 
Η "Άλλη Όχθη" ήταν μια μουσική σκηνή αφιερωμένη στα "αυθεντικά ακούσματα ψυχής". Έτσι φτιάχτηκε, από τον "κυραντζή" του Πoλυφωνικού Καραβανιού που, έχοντας τραγουδήσει πολλές φορές, από το 1998, με την "Χαονία" στον χώρο που, παλαιότερα, λειτουργούσε ως μουσική σκηνή "Φωνές", αποφάσισε να δημιουργήσει ένα στέκι που η παραδοσιακή μουσική θα έχει τον πρώτο λόγο. Φυσικό είναι, στο πρόγραμμα της "Άλλης ¨Οχθης" να είναι συχνές οι βραδιές πολυφωνικού τραγουδιού. Πέρα από την "Χαονία", διοργανώθηκαν βραδιές με το πολυφωνικό του Άνω Πωγωνίου, του Χλωμού, τις κυράδες της Άνω Δερόπολης, τον Ηλία Κούρο, τις Vay Doudoley, τον Ηλία Κούρο, το "Πολύφωνο", τις κομπανίες - συνταξιδιώτες του Πολυφωνικού Καραβανιού των Κώστα Βέρδη, Λευτέρη Γκιώκα, Θωμά Λώλη κά
 
Εδώ, εικόνες από μια βραδιά με το πολυφωνικό όμιλο της οικογένειας ΔΕΔΕ από την Δερβιτσάνη! Ο πολυαγαπημένος, αξέχαστος Δήμος Δέδες, με την γυναίκα του Βασιλική, τα αδέλφια του Γιαννούλα και Γιάννη, την κόρη του Αθηνά - ο πλέον δισκογραφημένος όμιλος του ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού, χάρη στη δουλειά του Γιώργου Κωνστάντζου στο Αρχείο Ελληνικής Μουσικής. Οι βραδιές με την Δερβιτσάνη κινηματογραφήθηκαν, όπως και συνεντεύξεις του Δήμου Δέδε στον ίδιο χώρο, εμπλουτίζοντας το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού και τους επόμενους μήνες θα δημοσιοποιηθούν σταδιακά.
 
Χάρη στην "ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ", που λειτούργησε για δέκα χρόνια, από το 2004 ως και το 2014, το πολυφωνικό τραγούδι είχε ένα στέκι στην καρδιά της πόλης και πολλοί νέοι είχαν την ευκαιρία να το χαρούνε ζωντανά! O ρόλος της "ΑΛΛΗΣ ΟΧΘΗΣ" ευρύτερα για την παραδοσιακή μουσική έχει αναγνωριστεί και επιστημονικά, αποτελώντας, για παράδειγμα, θεματική αναφορά στη διδακτορική διατριβή του Περικλή Σχινά για την τσαμπούνα - στην "Άλλη ¨Οχθη" είχαν γίνει οι πρώτες τσαμπουνοσυνάξεις.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Άπειρος" Πολυφωνικό Καραβάνι
Αρχείο "Άλλης Όχθης"
 
"ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ-ΦΩΝΙΑ" 2020
Από τον Νoέμβριο 2020 μέχρι και τον Μάρτιο 2021, σχεδόν καθημερινά, διαδικτυακή προβολή υλικών από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Bίντεο, ήχοι, φωτογραφίες, τραγούδια, δημοσιεύσεις, μελέτες - κάθε μορφής υλικά, σε μια προσπάθεια κοινωνικοποίησης των υλικών του Αρχείου.
 
 

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com