Πoλυφωνικό Kαραβάνι Vs Ρατσισμός!

 

Το Πολυφωνικό Καραβάνι εξαρχής έστηνε γέφυρες! Ανάμεσα στις διαφορετικές περιοχές της ηπειρώτικης πολυφωνίας, δώθε και κείθε από το το σύνορο αλλά και ανάμεσα στις πολυφωνίες των λαών των Bαλκανίων. Ακόμη και σε εποχές που κάποιοι έστηναν νέα σύνορα, ακόμη και μέσα στην κάθε χώρα. Τα φαιά σύνορα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Αυτό φάνηκε από την αρχή, από την 1η Διεθνή Συνάντηση Πoλυφωνικού Τραγουδιού.
 
Τεκμήριο ετούτο το μικρό σχόλιο στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", σε στήλη με πολιτικό σχολιασμό, τον Αύγουστο του 1999, "Τελικά, το πιο αποτελεσματικό φάρμακο ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία είναι η μουσική". Κι όλα αυτά, στην πρώτη εκδήλωση του Καραβανιού στο ακριτικό Πλαίαιο Θεπσρωτίας. Εκεί που η δημοσιογράφος εντυπωσιάστηκε από την υποδοχή των κατοίκων στους Αλβανούς από την Πρεμετή, "που μάγεψαν και συγκίνησαν με το τραγούδι τους ως και τις πέτρες"!
 
Οι έπαινοι αφορούν στο πολυφωνικό της Πρεμετής, η φωτογραφία όμως είναι με ένα άλλο εξαίρετο αλβανικό σχήμα, τους "Νέους του Αργυροκάστρου", που τίμησε με τη συμμετοχή του δεκάδες εκδηλώσεις του Πολυφωνικού Καραβανιού. Εδώ, οι αργυροκαστρίτες συνταξιδιώτες μας τραγουδούν στο χωριό Λύκου το 2008, στην 10η, πια, Διεθνή Συνάντηση Πολυφωνικού Τραγουδιού.
 
 
 
 
 
 
 
"Άπειρος" Πολυφωνικό Καραβάνι
Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού
 
"ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ-ΦΩΝΙΑ" 2020
Από τον Νoέμβριο 2020 μέχρι και τον Μάρτιο 2021, σχεδόν καθημερινά, διαδικτυακή προβολή υλικών από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Bίντεο, ήχοι, φωτογραφίες, τραγούδια, δημοσιεύσεις, μελέτες - κάθε μορφής υλικά, σε μια προσπάθεια κοινωνικοποίησης των υλικών του Αρχείου.
 
 

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com