ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ
ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ
 
 
Τo Πολυφωνικό Καραβάνι ταξιδεύει περισσότερο από δύο δεκαετίες. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων διαρκώς εξελίσσεται, βαθαίνοντας τη σχέση του με το πολυφωνικό τραγούδι, τους βιωματικούς φορείς και το πρέπος του τραγουδιού, αναπροσαρμόζοντας προτεραιότητες, επανακαθορίζοντας ορίζοντες στους προορισμούς του.
 
Από το 2006 οι καλοκαιρινές Διεθνείς Συναντήσεις Πολυφωνικού Τραγουδιού πλαισιώθηκαν από τα εποχιακά Πολυφωνικά Καραβάνια, αρχικά τα ανοιξιάτικα και, από το 2007, τα Χειμερινά. Τα εποχιακά Καραβάνια έχουν λιγότερο εξωστρεφή χαρακτήρα, προτάσσοντας την επιτόπια έρευνα, εξ-οικειώνοντας ένα πυρήνα συνταξιδιωτών με τους βιωματικούς ερμηνευτές που τους καλωσορίζουν, ως οικοδεσπότες στα ίδια τους τα σπίτια.
Ετούτες οι εικόνες προέρχονται απο το Χειμερινό Πολυφωνικό Καραβάνι 2009, πρώτες μέρες του Γενάρη. Τo ταξίδι έγινε σε δύσκολες καιρικές συνθήκες κι ένα δύσκολο, ευρύτερα, περιβάλλον που δεν ευνόησε τη συμμετοχή παρά μόνο τριών συνταξιδιωτών. Σημασία έχει το Καραβάνι να ταξιδεύει, πάντα να φεύγει μπροστά, γιατί δεν γίνεται μόνο για τους συνταξιδιώτες του αλλά, κυρίως, για τους τωρινούς και μελλοντικούς ιχνηλάτες του πολυφωνικού τραγουδιού.
 
Και, ως προς αυτό, το Χειμερινό Πολυφωνικό Καραβάνι 2009, των τριών μόλις συνταξiδιωτών, του Αλέξη, του Μάριου και του Αλέξανδρου, αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα εποχιακά Πολυφωνικά Καραβάνια. Ας αναλογιστούμε. Αυτοσχέδιο πολυφωνικό γλέντι στο καφενείο "Βοστίνα" στην Πωγωνιανή, με τον Ηλία Κούρο, τον Γιώτη Τσούνη κι άλλους φίλους. Επιτόπια καταγραφή στο δωμάτιο της αξέχαστης κυρά Φρόσως στον Παρακάλαμο μαζί με την κυρά Όλγα. Eπιτόπια καταγραφή στο σπίτι της κυρά Μαρίνας στο Βαβούρι, στη Μουργκάνα, μαζί με τον αξέχαστο σύζυγό της. Και ανάμεσα σε όλα αυτά, διαδρομές στην αντάρα, τη βροχή, δίπλα στο χιόνι, σε τοποθεσίεςσυνυφασμένες με τα καλοκαιρινά Καραβάνια , όπως η Λαγγάβιτσα. Αλλά κι ιχνηλασία στα χωριά της διαδρομής, όπως στο καφενείο της Καστάνιανης, με τα ίχνη του Περικλή Χαλκιά, του πατέρα του Πετρολούκα.
 
Οι καρποί των επιτόπιων καταγραφών αξιοποιούνται πολλαπλά από τότε και είναι ανεκτίμητη παρακαταθήκη για το μέλλον. Η επιτόπια καταγραφή με την κυρά Φρόσω ήταν η στερνή της... Mερικές εικόνες από εκείνο το ταξίδι. Κι ένα βίντεο.
 
 
Δείτε το βίντεο εδώ:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Άπειρος" Πολυφωνικό Καραβάνι
Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού
 
"ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ-ΦΩΝΙΑ" 2020
Από τον Νoέμβριο 2020 μέχρι και τον Μάρτιο 2021, σχεδόν καθημερινά, διαδικτυακή προβολή υλικών από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Bίντεο, ήχοι, φωτογραφίες, τραγούδια, δημοσιεύσεις, μελέτες - κάθε μορφής υλικά, σε μια προσπάθεια κοινωνικοποίησης των υλικών του Αρχείου.
 
 
 

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com