ΤΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩ ΓΑΡΟΥΝΑ

 

Τo Πολυφωνικό Καραβάνι στήνει γέφυρες συνάντησης του Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού με τα άλλα είδη λαϊκής πολυφωνίας στα Βαλκάνια κι ευρύτερα. Από την 1η Διεθνή Συνάντηση Πολυφωνικού Τραγουδιού καλωσόρισε ομίλους κι ερευνητές από την Αλβανία, το 2000 προστέθηκαν και οι γκρεκάνοι από την Κάτω Ιταλία, το 2001 οι Σέρβες, το 2002 οι Βουλγάρες, το 2004 οι Γεωργιανοί κι αργότερα και άλλοι.
 
Παράλληλα, αναζήτησε επαφή και με τα άλλα ελλαδικά είδη πολυφωνίας και προετοίμασε συναντήσεις μαζί τους. Τo 2006 ήταν η χρονιά της αμφίδρομης εξάπλωσης των δράσεων του Πολυφωνικού Καραβανιού στον Βώλακα Δράμας και στον Κάτω Γαρούνα Κέρκυρας, χωριών με ιδιαίτερη και ζωντανή τη γυναικεία πολυφωνία τους. Οι εικόνες προέρχονται από εκδηλώσεις και δράσεις στον Κάτω Γαρούνα, το 2006 και το 2007, στο πλαίσιο της 8ης και της 9ης Διεθνούς Συνάντησης Πολυφωνικού Τραγουδιού. Ο Κάτω Γαρούνας αποτέλεσε μέρος του σχεδιασμού του μεγάλου ταξιδιού των φωνών από παλαιότερα, με ερέθισμα τη δισκογράφηση τραγουδιών του από τον Σίμωνα Καρά.
 
Η συνάντηση με την πολυφωνία του Κάτω Γαρούνα έγινε σε μια σημαντική στιγμή για την παράδοση του χωριού της Κέρκυρας. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μερικές από τις τελευταίες συμμετοχές της κυρίας Ανδρονίκης που είχε το ρόλο της "σουλτάνας" στο τραγούδι του γυναικείου ομίλου. Το 2006 συμμετείχε κανονικά, το 2007 ήταν πια καθιστή αλλά παρούσα. Με το που "έφυγε", για κάποια χρόνια, "χάθηκε" και ο ρόλος της σουλτάνας στο τραγούδι του χωριού!
Σε μια από τις πιο πρόσφατες επιστροφές μας, με χαρά διαπιστώσαμε ότι ο όμιλος του χωριού είχε αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία συλλόγου με επωνυμία το όνομα της αξέχαστης Ανδρονίκης.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Άπειρος" Πολυφωνικό Καραβάνι
Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού
 
"ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ-ΦΩΝΙΑ" 2020
Από τον Νoέμβριο 2020 μέχρι και τον Μάρτιο 2021, σχεδόν καθημερινά, διαδικτυακή προβολή υλικών από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Bίντεο, ήχοι, φωτογραφίες, τραγούδια, δημοσιεύσεις, μελέτες - κάθε μορφής υλικά, σε μια προσπάθεια κοινωνικοποίησης των υλικών του Αρχείου.
 
 
 

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com