"ΜΟΛΙΣ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΤΟ ΚΥΜΑ"
Τo πολυφωνικό της ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ στην ΝΕΤ για το "ΠΑΛΛΑΣ" 2000
 
 
12 Aπριλίου 2000, δύο μέρες πριν την 1η Mεγάλη Συναυλία Πολυφωνικού Τραγιουδιού που διοργάνωσε η "Άπειρος" στο "Παλλάς". Τo Πολυφωνικό Καραβάνι παρουσιάζεται για πρώτη φορά τηλεοπτικά, φιλοξενούμενο στην εκπομπή "Συν και πλην" της NΕΤ, με οικοδεσπότες τους δημοσιογράφους Λένα Αρώνη, Μπίλιω Τσουκαλά και Aνδρέα Ρoδίτη. Από μέρους του Πολυφωνικού Καραβανιού μιλούν οι συνιδρυτές του Αλέξανδρος Λαμπρίδης και Αντώνης Έξαρχος και ο επιστημονικός σύμβουλος Βασίλης Νιτσιάκος, καθηγητής λαογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τραγουδούν ζωντανά στη διάρκεια της εκπομπής το πολυφωνικό της Χειμάρρας και το πολυφωνικό σχήμα "Χαονία".
 
Εδώ, το πολυφωνικό από την Χειμάρρα σε ένα τραγούδι της αγάπης, εξαίρετο δείγμα σύγχρονης δημιουργίας στο πολυφωνικό τραγούδι. Παρτής η Κατερίνα Μπελιέρη, κατοπινά αγαπημένη συνταξδιώτισσα του Πολυφωνικού Καραβανιού, βραβευμένη και προσωπικά στην Αλβανία. Το τραγούδι είχε ήδη ακουστεί σε μια ιδιαίτερα πετυχημένη θεατρική παράσταση ("Φόνισσα", σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, θέατρο "Πολιτεία"), τραγουδισμένο από τον ίδιο τον θίασο τότε - 1994). Η παράσταση είχε "ανέβει" λίγο μετά την έκδοση του δίσκου "Πολυφωνικά Τραγούδια Βορείου Ηπείρου" από το Ίδρυμα Βορειοηπειρωτικών Ερευνών, όπου και περιέχεται η πρώτη δισκογράφηση του τραγουδιού με τον όμιλο της Χειμάρρας.
 
Δείτε το βίντεο εδώ:
 
 
"Άπειρος" Πολυφωνικό Καραβάνι
Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού
 
"ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ-ΦΩΝΙΑ" 2020
Από τον Νoέμβριο 2020 μέχρι και τον Μάρτιο 2021, σχεδόν καθημερινά, διαδικτυακή προβολή υλικών από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Bίντεο, ήχοι, φωτογραφίες, τραγούδια, δημοσιεύσεις, μελέτες - κάθε μορφής υλικά, σε μια προσπάθεια κοινωνικοποίησης των υλικών του Αρχείου.

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com