Ο ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΟΙΝΙΚΗΣ
ΣΤΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ
 
 
Κάθε περιοχή, κάθε χωριό έχει τη δική του αξία στον χάρτη του ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού, εντός και εκτός των συνόρων. Κι η χαρά των συνταξιδιωτών του Πολυφωνικού Καραβανιού μεγαλώνει όσο πιο πλούσιος είναι ο χάρτης προέλευσης των ομίλων που συμμετέχουν στις δράσεις του.
 
Ξεχωριστή ήταν η χαρά όταν αξιωθήκαμε τη συμμετοχή πολυφωνικού ομίλου από τη Φοινίκη. Η Φοινίκη (που συχνά αποκαλείται και το Φοινίκη) είναι ξακουστό χωριό στην περιοχή των Αγίων Σαράντα. Πάνω από το χωριό ένα πανέμορφο αρχαίο θέατρο από την εποχή που η Φοινίκη ήταν πρωτεύουσα της αρχαίας Χαονίας.
 
Στην 7η και την 8η Διεθνή Συνάντηση Πολυφωνικού Τραγουδιού (2007-2008) συμμετείχε πολυφωνικός όμιλος από την Φoικίνη, τραγουδώντας σε εκδηλώσεις στο Πλαίσιο, την αρχαία Φανωτή, την Παλιά Σαγιάδα και τον Κάτω Γαρούνα. Iδιαίτερος ο ήχος των τραγουδιών, ξεχωριστές και οι φορεσιές του ομίλου, πρεσβεύουν μια πλούσια παράδοση με, δυστυχώς, όχι ανάλογη προβολή.
 
Σε αυτό συνετέλεσε και το ότι τα κατοπινά χρόνια όλο και λιγότερο ακούγεται πολυφωνικό στο χωριό και ο όμιλος έχει καιρό να τραγουδήσει. Τo Πολυφωνικό Καραβάνι, ωστόσο, επισκέπτεται τακτικά τη Φοινίκη, αναζητώντας ερεθίσματα για μια νέα ενεργοποίηση του χωριού με τα τόσο όμορφα πολυφωνικά τραγούδια. Οι φωτογραφίες προέρχονται από τις εκδηλώσεις στην αρχαία Φανωτή (Ντόλιανη) και την Παλιά Σαγιάδα (2007). Στην πρώτη τραγουδάνε πολυφωνικά χορεύοντας.
 
 
 
 
 
"Άπειρος" Πολυφωνικό Καραβάνι
Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού
 
"ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ-ΦΩΝΙΑ" 2020
Από τον Νoέμβριο 2020 μέχρι και τον Μάρτιο 2021, σχεδόν καθημερινά, διαδικτυακή προβολή υλικών από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Bίντεο, ήχοι, φωτογραφίες, τραγούδια, δημοσιεύσεις, μελέτες - κάθε μορφής υλικά, σε μια προσπάθεια κοινωνικοποίησης των υλικών του Αρχείου.

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com