"ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΞΕΝΑ"
Πολυτσανίτες στο Πολύδροσο, 1998
 
 
2 Αυγούστου 1998, Πολύδροσο Θεσπρωτίας. "Συνάντηση για το Hπειρώτικο Πολυφωνικό Τραγούδι". Εδώ, για πρώτη φορά, οι κατοπινοί πρωτεργάτες του Πολυφωνικού Καραβανιού Αλέξανδρος Λαμπρίδης και Αντώνης Έξαρχος, Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της νεοσύστατης αστικής μη κερδοσκοπικής "Άπειρος" με έδρα το Πολύδροσο, δημοσιοποιούν για πρώτη φορά το όραμά τους, καλώντας στο ξεκίνημά του.
 
Στην εκδήλωση, που ξεκινά με επιστημονικές εισηγήσεις των Βασίλη Νιτσιάκου, Κώστα Λώλη, Μενέλαου Ζώτου, Γεωργίας Τέντα, συμμετέχουν πολυφωνικός όμιλος Πoλυτσανιτών και το πολυφωνικό σχήμα "Χαονία". Η βραδιά ηχογραφείται αλλά το οπτικό υλικό είναι ελάχιστο, σε μια εποχή που η "Άπειρος" δεν διέθετε διόλου εξοπλισμό.
 
Εδώ ένα πολυφωνικό τραγούδι της ξενιτιάς με τον όμιλο των Πολυτσανιτών, σχετικά δυσεύρετο στα κατοπινά χρόνια και σημαντικό για να κοινωνηθεί σήμερα, παρά τα όποια τεχνικά προβλήματα της ηχογράφησης. Η "Άπειρος", υλοποιώντας ένα στόχο χρόνων, δημοσιοποιεί καθημερινά υλικά από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού, με αφετηρία υλικά από την αρχή του ταξιδιού της, ελπίζοντας αυτά να αξιοποιηθούν από τους σημερινούς ιχνηλάτες και τους αυριανούς σκυταλοδρόμους του πολυφωνικού τραγουδιού. Και σε αυτά, περίοπτη θέση έχουν οι ηχογραφήσεις από την πρώτη βραδιά του Πολυφωνικού Καραβανιού, από τους πρώτους μας συνταξδιώτες, ετούτην την αγαπημένη παρέα των Πολυτσανιτών που μας τίμησαν στο ξεκίνημά μας.
 
 
Δείτε το βίντεο εδώ:
 
 
"ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ-ΦΩΝΙΑ"
Από τον Νoέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο, σχεδόν καθημερινά, διαδικτυακή προβολή υλικών από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Bίντεο, ήχοι, φωτογραφίες, τραγούδια, δημοσιεύσεις, μελέτες - κάθε μορφής υλικά, σε μια προσπάθεια κοινωνικοποίησης μεγάλου μέρους των υλικών του Αρχείου.
 
 

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com