Στις 14 Μάη 2020 γιορτάζεται, για πέμπτη χρονιά, η Ημέρα Πολυφωνικού Τραγουδιού. Ένας άτυπος θεσμός που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Πολυφωνικού Καραβανιού το 2016 και, από τότε, κάθε χρονιά καλωσόριζε νέους ομίλους, πόλεις και χώρες στον γιορτασμό.

Φέτος ο γιορτασμός γίνεται στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας που είναι ακόμη αποτρεπτικές για μεγάλα, δημόσια ανταμώματα και μαζικές εκδηλώσεις. Γι' αυτό αποφασίσαμε να γιορτάσουμε την Ημέρα διαδικτυακά σήμερα, κοινοποιώντας βίντεο με πολυφωνικά τραγούδια, προβάλλοντας την λαϊκή πολυφωνία, αναζητώντας με αυτό τον τρόπο την συνάντηση με τους άλλους πυρήνες πολυφωνίας, είτε στις ίδιες, είτε σε άλλες πόλεις και χώρες.

Στο κάλεσμα του διαδικτυακού γιορτασμού ανταποκρίνονται όλο και περισσότεροι όμιλοι και το πολυφωνικό τραγούδι «ακούγεται» όλο και περισσότερο στο πέρασμα της μέρας. Παράλληλα, με πρωτοβουλία του Πολυφωνικού Καραβανιού, προετοιμάζεται διαδικτυακή συναυλία πολυφωνικού τραγουδιού, για την τελευταία ημέρα της Άνοιξης, την Κυριακή 31 Μάη. Εκείνη την ημέρα, για δύο ώρες, θα μεταδοθεί διαδικτυακά ένα πρόγραμμα με βίντεο από πολλούς ομίλους, πόλεις και χώρες.

Ο πέμπτος εορτασμός της Ημέρας Πολυφωνικού Τραγουδιού γίνεται με τρόπους προσαρμοσμένους στις συνθήκες αλληλοπροστασίας, με την προσδοκία σύντομα να ανταμώσουμε από κοντά, να τραγουδήσουμε ξανά ο ένας δίπλα στον άλλο, ο ένας μαζί με τον άλλο, έτσι όπως θέλει και έτσι όπως πρέπει στο πολυφωνικό τραγούδι.

ΥΓ: για την προετοιμασία της διαδικτυακής συναυλίας της 31ης Μαϊου το συνεργείο επιτόπιων καταγραφών και ψηφιακής επεξεργασίας του Αρχείου Πολυφωνικού Τραγουδιού είναι διαθέσιμο να στηρίξει κάθε όμιλο που το χρειάζεται για να κοινωνήσει τραγούδια του

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com