ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ: http://polyphoniccaravan.gr/
Η νέα ιστοσελίδα του Πολυφωνικού Καραβανιού!

 

 

Ένας από τους πιο σημαντικούς καρπούς του Πολυφωνικού Καραβανιού είναι η σταδιακή διαμόρφωση μιας άτυπης αλλά ζώσας Κοινότητας Πολυφωνίας που συμπεριλαμβάνει όλο και περισσότερους από όσους τραγουδούν, ερευνούν κι αγαπούν το πολυφωνικό τραγούδι στην Ελλάδα, έχοντας πάντα γέφυρες με εκείνους που συμμετέχουν στις δράσεις του Πολυφωνικού Καραβανιού από γειτονικές πολυφωνίες και από άλλες χώρες. Τα πρόσωπα και οι συλλογικότητες που απαρτίζουν την κοινότητα οργανώνουν τα ανταμώματά τους, τις συνέργειες και τις κοινές δράσεις, όπως επίσης αλληλοενημερώνονται για τις αυτοτελείς δράσεις του κάθε πυρήνα πολυφωνίας και αλληλοστηρίζονται στην προβολή και την επιτυχία τους. Μικρή συμβολή στην αλληλοστήριξη των υπαρχόντων πυρήνων πολυφωνίας αποτελεί και η προσπάθεια καταγραφής των πολυφωνικών ομίλων που συμμετείχαν διαχρονικά στο Πολυφωνικό Καραβάνι. Η καταγραφή ξεκινά από τους ομίλους που συμμετείχαν τα πρώτα χρόνια, οι περισσότεροι από τους οποίους είτε δεν υπάρχουν, είτε έχουν αλλάξει σύνθεση. Σταδιακά ο κατάλογος θα συμπληρώνεται με το σύνολο των ομίλων, ιδιαίτερα όσων σήμερα κρατάνε την σκυτάλη του πολυφωνικού τραγουδιού.  

 

 ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ:

- ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ

Σχήμα με σημαντικές εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είτε ως Πολυφωνικό των Κτισμάτων είτε ως Πολυφωνικό της Ηπείρου. Πρωτοπόρο στην προβολή της ηπειρώτικης πολυφωνίας. Δισκογράφησε το 1984 στη Γαλλία το “Chants Polyphoniques et Musique d’ Epire”, σε επιμέλεια του Άρη Φακινού και της Δόμνας Σαμίου. Το 1995 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος του σχήματος «Το Πολυφωνικό της Ηπείρου». Συμμετείχε στην 1η Μεγάλη Συναυλία Πολυφωνικού Τραγουδιού και συμμετείχε με τρία τραγούδια στο cd «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ / ΖΩΝΤΑΝΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ». Τα τελευταία χρόνια «έφυγαν» δύο πρωτοστάτες του, ο Σωκράτης Τσιάβος και η Ανθούλα Κώτσου, το σχήμα δεν τραγουδάει πια.

Σύνθεση 2000: Σωκράτης Τσιάβος, Σοφία Δεμίρη, Ανθούλα Κώτσου, Δημήτρης Μάτσιας, Γιώργος Παπάς, Δημητρούλα Τσιάβου, Βαγγέλης Κώτσου

 

- ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ

Πολυφωνικός όμιλος από τα ομώνυμο κεφαλοχώρι του νομού Ιωαννίνων με την ξεχωριστή, ιδιαίτερη παράδοση στο πολυφωνικό τραγούδι. Δημιουργήθηκε το 1999 με αφορμή τη διοργάνωση της 1ης Διεθνούς Συνάντησης Πολυφωνικού Τραγουδιού, αναβιώνοντας το τραγούδι σε ένα χωριό όπου τα τελευταία χρόνια είχε σιγήσει. Όμιλος από τον Παρακάλαμο συμμετείχε στο δίσκο «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, 1994, επιμέλεια Λάμπρου Λιάβα, Βασίλη Νιτσιάκου). Τραγούδια του συμπεριλήφθηκαν στους τρεις πρώτους δίσκους της «Απείρου». Το 2010 απεβίωσε η Φρόσω Χαρίση, εδώ και χρόνια ο όμιλος του Παρακαλάμου δεν τραγουδάει πια. Υπάρχει, ωστόσο, προσπάθεια αναβίωσης.

Συμμετείχαν: Ευφροσύνη Χαρίση, Αλέξης Τσιάνος, Σταματία Χάσκου, Κατερίνα Χάσκου, Δημήτρης Χάσκος, Αλεξάνδρα Σκαρώνη, Σταύρος Βιρβίλης, Χρήστος Γκόγκος

 

- ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΩ ΔΕΡΟΠΟΛΗΣ

Όμιλος που απαρτίζεται από κατοίκους των χωριών Σωτήρα, Κοσοβίτσα, Σελλειό και Λόγγο της Άνω Δερόπολης της Βορείου Ηπείρου. Με διαφορετικές συνθέσεις εμφανίστηκε στις πρώτες Διεθνείς Συναντήσεις Πολυφωνικού Τραγουδιού, αργότερα από την ίδια περιοχή συμμετείχε γυναικείος πολυφωνικός όμιλος, γνωστός ως «κυράδες της Άνω Δερόπολης». Όμιλος από τη Σωτήρα συμμετείχε στο δίσκο του Ιδρύματος Βορειοηπειρωτικών Ερευνών «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ».

Συμμετέχουν: Ελπινίκη Γκόγκα, Πηνελόπη Γκόγκα, Αφροδίτη Ντράλιο, Μελπομένη Λώλη, Παναγιώτης Μπάρκας, Βαγγέλης Γκόγκας, Αναστάσης Μάρκος

 

- ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗΣ

Σχήμα που απαρτίζεται κυρίως από μέλη της οικογένειας Δέδε από το μεγαλύτερο βορειοηπειρώτικο χωριό της Δερόπολης.. Το σχήμα έχει επανειλλημένα δισκογραφήσει στην Ελλάδα, συμμετέχοντας στους δίσκους «ΗΠΕΙΡΟΣ» της σειράς «Έλληνες Ακρίτες», «ΚΟΥΓΩ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ ΚΙ ΑΧΑΕΙ», «ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» του Αρχείου Ελληνικής Μουσικής. Εμφανίστηκε σε σειρά Διεθνών Συναντήσεων και Πολυφωνικών Καραβανιών. Τα τελευταία χρόνια η Δερβιτσάνη εκπροσωπείται από δύο νεότερους ομίλους, των ενηλίκων και τον νεανικό πολυφωνικό όμιλο.

Η παλαιότερη σύνθεση: Δήμος Δέδες, Γιάννης Δέδες, Βασιλική Δέδε, Δημήτρης Τσάμης, Βασίλω Κυριακού, Περσεφόνη Σύρμου, Λευκοθέα Μπαρούτα, Νίκος Μπαρούτας

  

- ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ

Απαρτίζεται από κατοίκους της Χειμάρρας καθώς και από μετανάστες του χωριού Δρυμάδες (ανατολικά της Χειμάρρας) που ζουν πλέον στην Αθήνα. Το σχήμα εμφανίστηκε το 1993 στο Μέγαρο Μουσικής και το 1997 στο Άμστερνταμ. Η πολυφωνία της Χειμάρρας χαρακτηρίζεται από την εξελιγμένη μελωδική της έκφραση. Πολυφωνικοί όμιλοι από τη Χειμάρρα συμμετείχαν στους δίσκους «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ» (Ίδρυμα Βορειοηπειρωτικών Μελετών, 1996, επιμέλεια Μ. Ζώτου, Κ. Λώλη, Π. Τζόκα) και «ΗΠΕΙΡΟΣ» στη σειρά «Έλληνες Ακρίτες» (FM Records, 1999, επιμέλεια Γ. Κωνστάντζου). Το σχήμα συνταξίδεψε για χρόνια με το Πολυφωνικό Καραβάνι.

Κατερίνα Μπελιέρη, Φωτεινή Νέτσου, Βασίλης Οικονόμου, Έλλη Νέτσου, Χρήστος Βάρφης, Νικηφόρος Κονόμης, Δημήτρης Νέτσος, Βύρωνας Δημογιάννης

 

- ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΠΟΛΥΤΣΑΝΗΣ

Όμιλος που απαρτίζεται από τραγουδιστές της Πολύτσανης που ζουν πλέον στα Γιάννενα. Με καταγωγή από το χωριό που βρίσκεται στο Άνω Πωγώνι, στη Βόρεια Ήπειρο, ένα χωριό με σημαντική πολυφωνική παράδοση. Όμιλος από την Πολύτσανη συμμετείχε με επτά τραγούδια στο δίσκο του Ιδρύματος Βορειοηπειρωτικών Ερευνών « ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ», σε επιμέλεια του Πολυτσανίτη δασκάλου Μενέλαου Ζώτου. Ο όμιλος συμμετείχε στην πρώτη εκδήλωση της «Απείρου», το 1998 στο Πολύδροσο και στα πρώτα χρόνια των Διεθνών Συναντήσεων. Κατοπινά, η Πολύτσανη εκπροσωπείται από άλλους ομίλους, μικτούς, αμιγώς ανδρικούς και γυναικείους.

 

- ΧΑΟΝΙΑ

Δημιουργήθηκε το 1996 από τότε μαθητές των σεμιναρίων πολυφωνικού τραγουδιού του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων. Πήρε το όνομά της από τη χώρα των Χαόνων, του αρχαιότερου από τα 14 ηπειρώτικα φύλα. Η περιοχή της αρχαίας Χαονίας συμπίπτει με το χώρο αναβίωσης της ηπειρώτικης πολυφωνίας. Το 1998, η Χαονία βραβεύτηκε για τη συμβολή της στην προβολή του πολυφωνικού τραγουδιού από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας. Σήμερα αποτελεί το μακροβιότερο ενεργό πολυφωνικό σύνολο και έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε σειρά χωρών (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ουαλία, Αλβανία, Βουλγαρία). Τα μέλη της πρωτοστατούν διαχρονικά στο Πολυφωνικό Καραβάνι.

 

- ΠΟΛΥΦΩΝΟ

Σχήμα του Εργαστηρίου Πολυφωνίας που λειτουργεί στα πλαίσια του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων Κέντρου Εθνομουσικολογίας «Φοίβος Ανωγειαννάκης». Απαρτίζεται από τους μαθητές των σεμιναρίων πολυφωνικού τραγουδιού που διοργανώνει το Μουσείο κάθε χρόνο. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε Ήπειρο, Πάτρα, Γρεβενά, Φραγκοκάστελλο και αλλού. Υπεύθυνοι των σεμιναρίων κατά καιρούς έχουν αναλάβει ο Αλέξανδρος Λαμπρίδης με τους Αντώνη Έξαρχο, Μαρία Τσουκαλά, Αλίκη Γκανά.

 

- ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΣΧΗΜΑ «ΗΝΟΡΟ»

Πολυφωνικό σχήμα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων. Δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2001, λειτουργεί με επιμέλεια του μουσικολόγου Κώστα Λώλη και αποτελείται από νέους μουσικούς και τραγουδιστές, μαθητές και καθηγητές του Ωδείου. Το 2002 το «Ήνορο» έδωσε την πρώτη του συναυλία στο Κάστρο των Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια έχει εκδώσει δύο ψηφιακούς δίσκους και έχει βραβευθεί για εμφάνισή του σε Φεστιβάλ στην Αλβανία.

 

- ΟΜΙΛΟΣ ΛΟΥΨΙΚΟΥ

Γυναικείος φωνητικός όμιλος από το Κεφαλοχώρι Ιωαννίνων, το μεταγενέστερο χωριό των κατοίκων του Λούψικου. Το τραγούδι του είναι ομαδικό και έχει καταγραφεί δισκογραφικά από το Θέατρο Ελληνικών Χορών «ΔΩΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ», σε επιμέλεια Αγόρως Τσίου και Άλκη Ράφτη («ΛΟΥΨΙΚΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΟΙ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ»).

 

- ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ

Η χορωδία του χορευτικού ομίλου της Ομοσπονδίας Μουργκάνας. Αποτελείται από αποδήμους των χωριών της Μουργκάνας που ζουν πλέον στην Αθήνα. Το 2002 εξέδωσε το δίσκο «ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥ ΠΥΡΡΟΥ». Υπεύθυνος του ομίλου τότε ο Γιώργος Στεργίου. Ο όμιλος διαχρονικά συμμετέχει σχεδόν σε όλες τις Μεγάλες Γιορτές Πολυφωνικού Τραγουδιού.

 

- ASTERIA

Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1993 με πρωτοβουλία του Giorgio Vinzenzo Filieri, απογόνου μιας οικογένειας λαϊκών τραγουδιστών. Ο ξέφρενος ρυθμός του pizzica-pizzica και η αρχαία ελληνική διάλεκτος που ομιλείται στη Στερνατιά και στην ελληνόφωνη περιοχή του Salento, έγιναν τα κύρια σύμβολα των Asteria. Το συγκρότημα συμμετείχε σε σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και πραγματοποίησε συναυλίες σε Ελλάδα και Αλβανία. Την άνοιξη του 2002 συμμετείχε στην 3η Μεγάλη Συναυλία Πολυφωνικού Τραγουδιού. Εκτός από μουσικό συγκρότημα, οι Asteria είναι και πολιτιστικός σύλλογος που στοχεύει στην υπεράσπιση και τη διάσωση των παραδόσεων των ελληνόφωνων χωριών. Συνεργάζεται με το «Παρατηρητήριο της Διασποράς, των Πολιτισμών και των Ιδρυμάτων των Υπερπόντιων Χωρών» του Πανεπιστημίου του Lecce και με το τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

 

ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΙ:

-ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Βλαχόφωνος πολυφωνικός όμιλος από το Μιτζιντέι, το Κεφαλόβρυσο του νομού Ιωαννίνων. Σε ένα χωριό με ξεχωριστή μουσική παράδοση ο όμιλος, που ανασυστάθηκε το καλοκαίρι του 2001, συμπεριλαμβάνει τρεις διαφορετικές γενιές τραγουδιστών. Εμφανίστηκε στην 3η Διεθνή Συνάντηση και στην 3η Μεγάλη Συναυλία, στο Θέατρο Πέτρας καθώς και τα επόμενα χρόνια. Έχουν «φύγει» κάποιοι από τους πρωτοστάτες του.

Συμμετέχουν: Μπάμπης Μεντής, Ευάγγελος Γκερμότσης, Γεράσιμος Φούκης, Λάζαρος Σιδέρης, Δημήτρης Φούκης, Ελευθέριος Πότσης, Αχιλλέας Γραμμόζης, Σπυρίδων Φούκης, Σπύρος Νίτας

 

- ΟΜΙΛΟΣ ΑΕΤΟΜΗΛΙΤΣΑΣ

Βλαχόφωνος όμιλος από το Ντένιτσκο, την Αετομηλίτσα, χωριό στο βορειοανατολικότερο σημείο του νομού Ιωαννίνων, στις πλαγιές του Γράμμου. Ομαδικό τραγούδι με απόηχους της γραμμουστιάνικης πολυφωνίας και με ελάχιστους ερμηνευτές της παλιάς γενιάς του τραγουδιού. Ο όμιλος ανασυστάθηκε με αφορμή την 3η Διεθνή Συνάντηση, το καλοκαίρι του 2001.

 

- ANDON POCI

Βλαχόφωνος πολυφωνικός όμιλος από το ομώνυμο χωριό της περιοχής του Αργυροκάστρου. Δημιουργήθηκε το 1973 και έχει βραβευθεί σε διάφορα λαογραφικά φεστιβάλ. Έχει ηχογραφήσει στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Αργυροκάστρου και Τιράνων. Πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα το 1996, στη Βέροια. Συμμετείχε στην 1η και στη 2η Διεθνή Συνάντηση Πολυφωνικού Τραγουδιού καθώς και στη συναυλία του ΠΑΛΛΑΣ το 2000.

Συμμετέχουν: Vasil Basho, Kristo Basho, Haralampos Mexi, Leonidas Mexi, Lefter Puja, Gjergji Gorica

 

- ΙΕΡΟΠΗΓΗ

Βλαχόφωνος πολυφωνικός όμιλος από το χωριό της παραμεθορίου του νομού Καστοριάς. Στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και νέους του χωριού που πασχίζυν για τη διάσωση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς.

 

- ΚΡΑΝΙΑ

Φωνητικός όμιλος από το βλάχικο κεφαλοχώρι του νομού Γρεβενών. Το 2002 δισκογράφησε τον ψηφιακό δίσκο «ΤΟΥΡΓΙΑ ΚΡΑΝΙΑ» με πρωτεργάτη τον παπά του χωριού.

 

- ΠΛΑΤΑΡΙΑ

Η οικογένεια Τζήμα από την Πλαταριά είναι ίσως οι τελευταίοι ερμηνευτές βλαχόφωνης πολυφωνίας στη Θεσπρωτία.

 

 

ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟΙ:

- ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

Από τους σημαντικότερους ερμηνευτές του αλβανικού, λιάμπικου πολυφωνικού τραγουδιού. Δημιουργήθηκε το 1978 από νέους ανθρώπους με σκοπό να δώσουν νέα πνοή στο παλαιότατο είδος. Έχουν εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες στην Αλβανία και το εξωτερικό (Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία). Το 1995 κυκλοφόρησε στη Γαλλία ο δίσκος τους "POLYPHONIES VOCALES DU PAYS LAB" (INEDIT). Στην Ελλάδα εμφανίστηκαν στην 1η και 2η Διεθνή Συνάντηση καθώς και στο ΠΑΛΛΑΣ το 2000.

Συμμετέχουν: Arian Shehu, Thoma Kolie, Idriz Isaraj, Banush Malo, Koco Vasili, Mercin Haska, Perlat Meli

 

- ΠΡΕΜΕΤΗ

Από τους γνωστότερους ερμηνευτές του αλβανικού, τόσκικου πολυφωνικού τραγουδιού. Το σχήμα ξεκίνησε την πορεία του το 1990 στα πλαίσια του πολιτιστικού συλλόγου «Elena Gjika», με στόχο την καλλιέργεια της τόσκικης πολυφωνίας a capella αλλά και με οργανική συνοδεία. Εμφανίστηκε σε διάφορες χώρες και συμμετείχε και στις τρεις Διεθνείς Συναντήσεις Πολυφωνικού Τραγουδιού στην παραμεθόρια Ήπειρο.

Συμμετέχουν: Basil Curi, Dhimitraq Curi, Jarek Muco, Suleiman Lame, Erehrd Muco

 

 

ΣΕΡΒΙΑ:

- MOBA (= η εθελοντική προσφορά εργασίας μεταξύ των γειτόνων κατά το πέρας των γεωργικών εργασιών)

Γυναικείο πολυφωνικό σύνολο από τη Γιουγκοσλαβία. Δημιουργήθηκε το 1993 και απαρτίζεται από επτά νέες, ανάμεσά τους τρεις εθνομουσικολόγους και δύο εθνολόγους. Ερμηνεύει δημοτικά τραγούδια, ενώ αξιοποιεί για την τεκμηρίωση της ερμηνείας τις προσωπικές επιτόπιες ηχογραφήσεις που πραγματοποιούν τα μέλη του σχήματος. Έχει εμφανιστεί στη Σερβία, τη FYROM, τη Γαλλία. Πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη το 1995. Στο Βελιγράδι κυκλοφόρησαν δύο κασέτες με τη δουλειά τους, το 1994 και το 1999, με σέρβικα τραγούδια διαφόρων φωνητικών ειδών.

Συμμετέχουν: Zvezdana Ostojic, Dragana Jovic, Jelena Jovanovic, Aleksandra Pavicevic, Jelena Martinovic, Jelena Glavas

 

 

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ:

- VAY DOUDOULEY

Γυναικείο φωνητικό σύνολο που απαρτίζεται από τέσσερις γυναίκες με καταγωγή από την περιοχή της Φιλιππούπολης, κυρίως από το χωριό Μάρκοβο. Το σύνολο έχει εμφανιστεί σε πολλές χώρες και έχει επανειλημμένα δισκογραφήσει. Οι ερμηνείες του στηρίζονται είτε στην καθαρά φωνητική παράδοση, είτε στην οργανική συνοδεία, είτε στον αυτοσχεδιασμό στα πλαίσια συνεργασιών με συγκροτήματα τζαζ.

Συμμετέχουν: Djiana Georgieva Nikolova, Vichka Atanasova Nikolova, Hristina Stoilova Lesava, Lili Kirilova Nedyalkova

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com