ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ: http://polyphoniccaravan.gr/
Η νέα ιστοσελίδα του Πολυφωνικού Καραβανιού!

 

 

 

Το Μεγάλο Πολυφωνικό Καραβάνι ταξιδεύει κάθε καλοκαίρι, σμίγοντας τις περιοχές της ηπειρωτικής πολυφωνίας, γεφυρώνοντας με τα άλλα ελλαδικά κι ελληνόφωνα είδη πολυφωνίας, ανταμώνοντας και με τις πολυφωνίες των γειτονικών λαών. Πρόκειται για ένα πολύτροπο ταξίδι συλλογικής ιχνηλασίας και μύησης στο πεδίο της πολυφωνίας. Συναυλίες, ανταμώματα, γλέντια, συλλογικές επιτόπιες καταγραφές, περιοδεύοντα σεμινάρια, παρουσιάσεις, προβολές, περιήγηση απαρτίζουν τις κύριες δράσεις. 


Το Μεγάλο Πολυφωνικό Καραβάνι είναι ένα πολυήμερο ταξίδι. Ξεκινά τις τελευταίες ημέρες κάθε Ιουλίου και εκτείνεται ως και το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Διασχίζει όλη την παραμεθόρια Ήπειρο, από τον Γράμμο ως την Σαγιάδα, εξαπλώνει τις εκδηλώσεις του αμφίπλευρα, στη δυτική Μακεδονία και την Κέρκυρα, ενώ, εδώ και χρόνια, εκκινεί από χωριά της Ελασσόνας, στην Θεσσαλία. Διαβαίνει συχνά τα σύνορα, στις περιοχές της ελληνικής μειονότητας στην Νότια Αλβανία και τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας.

Αυτοσχέδιοι όμιλοι από κάθε χωριό, στην κορύφωση κάθε βραδιάς του Πολυφωνικού Καραβανού. Παλιά Σαγιάδα 2005

Τα Μεγάλα Πολυφωνικά Καραβάνια αποτελούν την σταδιακή μετεξέλιξη των Διεθνών Συναντήσεων Πολυφωνικού Τραγουδιού. Αξιοποίησαν την εμπειρία των πρώτων χρόνων, προσιδιάζοντας τον χαρακτήρα τους σε εκείνον του πολυφωνικού τραγουδιού. Ένας θεσμός εξωστρεφής, φυγόκεντρος, διαρκώς on the road, συχνά off road, που, όσο περνάνε τα χρόνια, διεκδικεί όλο και λιγότερο την αυτοεπιβεβαίωσή του ως θεσμού και όλο και περισσότερο μια θέση μέσα στον λαϊκό πολιτισμό, ενδυναμώνοντας διαρκώς την κοινότητα πολυφωνίας.Κάθε μεσημέρι, υπαίθρια γλέντια σε απαράμιλλους φυσικούς χώρους. Πηγές Λαγγάβιτσας 1999

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις και τις δράσεις του Μεγάλου Πολυφωνικού Καραβανιού είναι ελεύθερη, δίχως οικονομικό αντίτιμο. Κύριοι σταθμοί, οι πλατείες των παραμεθόριων χωριών και των κωμοπόλεων, τα αλώνια εγκαταλελειμμένων χωριών, τα ξωκκλήσια, οι όχθες των ποταμών, τα φαράγγια, τα ξέφωτα στα δάση των βουνών, οι αρχαιολογικοί χώροι. Ένα ταξίδι που σμίγει τα φυσικά και κοινωνικά τοπία της ηπειρώτικης, ελλαδικής κι ελληνόφωνης πολυφωνίας.

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com