ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ: http://polyphoniccaravan.gr/
Η νέα ιστοσελίδα του Πολυφωνικού Καραβανιού!

 

 

Σεμινάρια Ηπειρώτικου Πολυφωνικού στο ΚΕΜΦΑ 2019-2020

Έναρξη: 26 Σεπτεμβρίου 2019

 

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 

στο Κέντρο Ελληνικής Μουσικής "Φοίβος Ανωγειανάκης"
 
"Τα πολυφωνικά τραγούδια ή τ' ακούς κι ανατριχιάζεις ή δεν μπορείς να τ' αντέξεις"       
Μιχάλης Γκανάς

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου ξεκινάμε! Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, με περισσότερο πάθος, γνώση και πείρα. 21 χρόνια Εργαστήρι Πολυφωνίας! Από το 1999 μέχρι σήμερα. με εκατοντάδες συνταξιδιώτες όλα αυτά τα χρόνια. Στο Εργαστήρι που αποτέλεσε την απαρχή εξαίσιων και μεγάλων ταξιδιών, συλλογικών και προσωπικών. Το Εργαστήρι όπου γεννήθηκε και η "Χαονία" και το Πολυφωνικό Καραβάνι.

Σεμινάρια Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού με τον κυρατζή του Πολυφωνικού Καραβανιού Αλέξανδρο Λαμπρίδη και την πρωτεργάτρια του πολυφωνικού συνόλου "Χαονία" Αλίκη Γκανά. Εκμάθηση με ιδιαίτερη εστίαση στο ύφος κάθε περιοχής, κάθε χωριού, κάθε γενιάς και φύλου στο τραγούδι. Με βάση την εικοσάχρονη, επιτόπια έρευνα του Πολυφωνικού Καραβανιού. Βασισμένοι - και αξιοποιώντας στα σεμινάρια - το εξαίρετο Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού - με την ακρόαση και θέαση κάθε τραγουδιού σε πλήθος παραλλαγών κι ερμηνειών.

"Στα πολυφωνικά έρχεται η ψυχή στα χείλη. Οι λέξεις τους μοιάζουν με άγρια άλογα που καλπάζουν στον αέρα"    
Θανάσης Παπακωνσταντίνου
 
Ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια της αγάπης και της ξενιτιάς, της δουλειάς, της Ιστορίας και του θανάτου. Τραγούδια από το Πωγώνι, τον Παρακάλαμο, το Άνω Πωγώνι (δώθε και κείθε από το σύνορο), την Δερόπολη, την Άνω Δερόπολη, την Μουργκάνα, την Ρίζα, τον Βούρκο, την Χειμάρρα. Τραγούδια με το ιδιαίτερο ύφος - αχό κάθε χωριού, όχι μόνο κάθε περιοχής, Με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γυναικείας;, της αντρικής ή της μικτής ερμηνειας. Τραγούδια με την τεκμηρίωση της διαρκούς αναφοράς και του μέτρου των αέναων επιτόπιων ιχνηλασιών και καταγραφών, της συστηματικής έρευνας του Πολυφωνικού Καραβανιού.

Και, παράλληλα, αναφορές στα άλλα ελλαδικά και ελληνόφωνα είδη λαϊκής πολυφωνίας, με τραγούδια από Βώλακα Δράμας, Κέρκυρα, Κάρπαθο, ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία, με τον τρόπο που μαθητεύσαμε σε κάθε περιοχή από αυτές, από τις βιωματικές ερμηνεύτριές τους. 
 
"Το πολυφωνικό τραγούδι έχει το πρέπος του"
κυρά Φρόσω Χαρίση, Παρακάλαμος

Με σεβασμό σε όσους μας φίλεψαν τον ανεκτίμητο θησαυρό της ηπειρώτικης πολυφωνίας, όσους κοινώνησαν μέσα από τα τραγούδια την αλήθεια της ζωής και της ψυχής τους, το πρέπος τους, αποφασισμένοι να κοινωνούμε ό,τι μας παραδόθηκε, μυώντας νέους συνταξδιώτες στο υπέροχο, μεγάλο ταξιδι των φωνών. Προσκαλώντας όχι μόνο στα σεμινάρια αλλά και σε κοινά ταξίδια στα χωριά της ηπειρώτικης πολυφωνίας, μέσα από τα εποχιακά Πολυφωνικά Καραβάνια, κάθε Ιανουάριο, κάθε Άνοιξη και καλοκαίρι. Στήνοντας μαζί και εκδηλώσεις με παρουσιάσεις της πολυφωνίας κάθε περιοχής και των τραγουδιών της 
 
"Όλη την νύχτα θέριζα με ένα ψιλό τραγούδι"
Πολυφωνικό από την Πολύτσανη
 
Με το πάθος, το μεράκι και την γνώση των ανθρώπων του Πολυφωνικού Καραβανιού που είκοσι χρόνια τώρα, έχουν αφιερωθεί στην έρευνα, την προβολή και την μεταλαμπάδευση του Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού. Το Πολυφωνικό Καραβάνι αποτελεί την πρώτη, διαχρονικά, πρόταση της Ελλάδας για εγγραφή στον Διεθνή Κατάλογο Καλών Πρακτικών Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Τα σεμινάρια θα γίνονται κάθε Πέμπτη. 
Πρώτο αντάμωμα αλληλογνωριμίας την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019. 
Πρώτο τακτικό σεμινάριο 3 Οκτωβρίου

17:00 - 18:15 Τμήμα αρχαρίων / 18:15 - 19:30 Τμήμα προχωρημένων

Ένα υποσχετικό ταξίδι ξεκινάει.  
Τι λέτε, συνταξιδεύουμε?
 
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο 210-3231164, ώρες 16:00-21:00 καθημερινά! 
Μπορείτε επίσης να στείλετε μήνυμα στη σελίδα του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής "Φοίβος Ανωγειανάκης" στο facebook ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
"Όποιος με βλέπει να γελώ, θαρρεί δεν έχω πόνο  
τον πόνο που 'χω στην καρδιά κανένας δεν το ξέρει  
τ' ακούν τα δέντρα και ριγούν και τα βουνά ραγίζουν"  
Πολυφωνικό από το Άνω Πωγώνι
 
στοιχεία επικοινωνίας με το Πολυφωνικό Καραβάνι και το Εργαστήρι Πολυφωνίας:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.www.polyphonic.gr / σελίδες στο facebook: Polyphonic Caravan, Εργαστήρι Πολυφωνίας

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com