ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ: http://polyphoniccaravan.gr/
Η νέα ιστοσελίδα του Πολυφωνικού Καραβανιού!

 

 

 

Τον Μάρτιο του 2016 το Ηπειρώτικο Πολυφωνικό Τραγούδι ενεγράφη στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού. Συντάκτης του φακέλου τεκμηρίωσης ήταν ο Πρόεδρος της «Απείρου» και κυρατζής του Πολυφωνικού Καραβανιού Αλέξανδρος Λαμπρίδης. Στον απόηχο της εγγραφής , το Πολυφωνικό Καραβάνι πήρε την πρωτοβουλία να προσκαλέσει σε ένα πρώτο εορτασμό της «Ημέρας Πολυφωνικού Τραγουδιού», επιλέγοντας ως πρόσφορη ημερομηνία την 14η Μαΐου.

Η πρόσκληση στάλθηκε σε όλους τους ομίλους και τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο πολυφωνικό τραγούδι στην Αθήνα. Κατόπιν, αξιοποιώντας τις πολύχρονες συνέργειες του Πολυφωνικού Καραβανιού, η πρόσκληση στάλθηκε και σε πολυφωνικούς ομίλους άλλων πόλεων και χωρών. Η πρόσκληση αφορούσε στην αυτοοργάνωση του εορτασμού σε κάθε πόλη, τον συντονισμό και την αλληλοστήριξη των διάσπαρτων πυρήνων πολυφωνίας, με στόχο την ευρύτερη προβολή του πολυφωνικού τραγουδιού.

 Από τον δεύτερο γιορτασμό της "Ημέρας Πολυφωνικού Τραγουδιού" στην Αθήνα

Χάρη στην ανταπόκριση σειράς πολυφωνικών ομίλων, την 14η Μάιου 2016, διοργανώθηκαν γιορτές πολυφωνίας στην Αθήνα, την Πάτρα, τα Ιωάννινα, την Καρδίτσα, την Καλαμάτα, την Λευκωσία. Ο εορτασμός της Αθήνας ξεκίνησε με μια μεγάλη πατινάδα στην καρδιά της πόλης, από την πλατεία Κοτζιά στο Σύνταγμα, το Μοναστηράκι, το Θησείο, με το ανθρώπινο ποτάμι πολυφωνίας διαρκώς να πληθαίνει και να καταλήγει στο άνδηρο Πικιώνη, στο Λόφο των Μουσών, αντίκρυ από την Ακρόπολη, χώρο εμβληματικό για την αξία της λαϊκής πολυφωνίας. 

Oι γιορτασμοί ξεκινάνε από την καρδιά της Αθήνας, Σύνταγμα 2017

 

Από το 2016 μέχρι σήμερα, ο εορτασμός εξαπλώνεται σε όλο και περισσότερες πόλεις και χώρες, με όλο και μαζικότερες εκδηλώσεις σε κάθε πόλη, κάθε 14 Μάη. Βασικό στοιχείο του εορτασμού, η ελεύθερη και αδιαμεσολάβητη πρόσβαση, χωρίς οικονομικό αντίτιμο. Η αυτοοργάνωση και η διαδικτύωση των κατά τόπους εορτασμών ενισχύει την συνείδηση της κοινότητας του πολυφωνικού τραγουδιού, ευνοώντας και άλλες, μελλοντικές συνέργειες των διάσπαρτων ομίλων και πυρήνων πολυφωνίας. 


Το Πολυφωνικό Καραβάνι ενθαρρύνει και στηρίζει την εξάπλωση του εορτασμού παντού όπου υπάρχουν πολυφωνικοί όμιλοι, ενδυναμώνοντας την κοινότητα πολυφωνικού τραγουδιού στην Ελλάδα και θεμελιώνοντας, σιγά σιγά, την μελλοντική δημιουργία και ανάπτυξη μιας παγκόσμιας κοινότητας πολυφωνίας.

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com