Νέα-ανακοινώσεις

Παρασκευή - Κυριακή, 10 - 12 Μαΐου 2019

4ο Εργαστήρι Πολυφωνίας και Συναυλίες Πολυφωνικού Τραγουδιού στο Βερολίνο!

Το τέταρτο ταξίδι μελών του Πολυφωνικού Καραβανιού στο Βερολίνο είναι αφιερωμένο σε ένα τριήμερο (10 - 12/5/2019) Εργαστήρι Πολυφωνίας, ένα υποσχετικό ταξίδι στο Ηπειρώτικο Πολυφωνικό Τραγούδι και σε άλλες ελλαδικές και ελληνόφωνες πολυφωνίες, για παλιούς αλλά και νέους συνταξιδιώτες, με διδάσκοντες τον Αλέξανδρο Λαμπρίδη, ιδρυτή του "Πολυφωνικού Καραβανιού" και του πολυφωνικού συνόλου "Χαονία" με την εικοσάχρονη πολύτροπη προσφορά στη διάσωση και διάδοση του πολυφωνικού τραγουδιού, και την Αλίκη Γκανά! Οι πληροφορίες για το Εργαστήρι είναι οι εξής και έχουν μείνει μόνο ελάχιστες διαθέσιμες θέσεις:
 
Διάρκεια: 16 ώρες
Ημερομηνία: 10. – 12.05.2019
Ώρες:    Παρασκευή: 18h00 - 22h00
     Σάββατο:  10h00 -13h00 και 14h00 - 17h00
      Κυριακή: 10h00 -13h00 και 14h00 - 17h00
Τοποθεσία:  Praxis Logopaedia,
                   Wissmannstr. 14
                   12049 Berlin (Hermannplatz)
Συμμετέχοντες: 20
Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
 
Παράλληλα, το πολυφωνικό σύνολο "Χαονία" σε συναυλία το Σάββατο 11/5/2019 στο Cafe Plume και την Κυριακή 12/5/2019 στη μουσική σκηνή Terzo Mondo!
Περισσότερες πληροφορίες στο παραπάνω flyer.
Δευτέρα & Τρίτη 6, 7 Μαΐου 2019
 
Εργαστήρι Πολυφωνίας στον Βόλο
 
 
Εργαστήρι Πολυφωνίας με την "Άπειρο", τη "Χαονία", το "Πολυφωνικό Καραβάνι", με τους Αλέξανδρο Λαμπρίδη και Αλίκη Γκανά και οικοδεσπότη τον Λαογραφικό Σύλλογο Βλάχων Βόλου!
Ένα συναρπαστικό διήμερο πολυφωνίας, για πέμπτη φορά!
 
Δευτέρα 6/5 5:30 - 10:00 μμ
Τρίτη 7/5 5:00 - 8:30 μμ
Στα γραφεία του Συλλόγου, Κυρίλου 78, Νέα Ιωνία, Βόλος.

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Το Πολυφωνικό Σύνολο "Χαονία" στα Τρίκαλα!

 

«Πολυφωνίες της αγάπης και της ξενιτιάς, της άνοιξης και του γλεντιού»
Με το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» στην μουσική σκηνή "Ανδρομέδα"!

"Τρικαλινή μου πέρδικα και Λαρσινή τρυγόνα"...*

Το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» δημιουργήθηκε το 1996. Σήμερα αποτελεί το παλαιότερο, ενεργό πολυφωνικό σχήμα και κορυφαίο πρεσβευτή της ηπειρώτικης πολυφωνίας με διακεκριμένη και επιβραβευμένη διαδρομή. Η «Χαονία» έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, από τους πιο διακεκριμένους χώρους (Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής) έως τα έσχατα παραμεθόρια χωριά της Ηπείρου ενώ έχει δώσει συναυλίες σε σειρά άλλων χωρών και το επόμενο τρίμηνο ταξιδεύει για εμφανίσεις σε Βερολίνο και Γαλλία.


Μέλη της «Χαονίας» πρωτοστατούν στο Πολυφωνικό Καραβάνι που φέτος κλείνει είκοσι χρόνια και, εδώ και λίγες μέρες, αποτελεί την πρώτη διαχρονικά πρόταση της χώρας μας για εγγραφή στον Παγκόσμιο Κατάλογο Καλών Πρακτικών Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Μέλη της “Χαονίας” διδάσκουν σε σειρά Εργαστηρίων Πολυφωνίας σε διάφορες πόλεις και χώρες. Η «Χαονία» έχει βραβευθεί από τον κορυφαίο συλλογικό φορέα των ξενιτεμένων Ηπειρωτών, την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας ενώ ο ιδρυτής της Αλέξανδρος Λαμπρίδης αναγορεύθηκε πέρυσι επίτιμος Δημότης Δερόπολης για την προσφορά στην προβολή και τη διάδοση του πολυφωνικού τραγουδιού.


Η «Χαονία» τραγουδά τραγούδια από όλες τις περιοχές της ηπειρώτικης πολυφωνίας, με βάση τη μαθητεία των μελών της από χωριό σε χωριό. Τραγουδά επίσης τραγούδια από όλες τις άλλες Ελλαδικές και Ελληνόφωνες πολυφωνίες (Βώλακα Δράμας, Κέρκυρα, ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία, βλάχικη πολυφωνία). Η «Χαονία» έχει εμφανισθεί επανειλημμένα σε γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές ενώ έχει συναντηθεί δισκογραφικά ή αλλιώς με σχήματα όπως οι «Χαϊνηδες», ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, οι MODEPLAGAL, οι V.I.C. και άλλοι.


Η «Χαονία» πραγματοποιεί συναυλία στα Τρίκαλα για δεύτερη φορά. Επιστρέφει με ξεχωριστή χαρά στην πόλη της Αλίκης Γκανά που εδώ και δέκα χρόνια πρωτοστατεί στο σχήμα, τα Εργαστήρια και το Πολυφωνικό Καραβάνι. Για την «Ανδρομέδα» η «Χαονία» έχει προετοιμάσει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στα πολυφωνικά τραγούδια της άνοιξης, της αγάπης και της ξενιτιάς που θα κορυφωθεί με ηπειρώτικα και γκρεκάνικα τραγούδια του γλεντιού και της γιορτής!

*Πωγωνήσιο πολυφωνικό τραγούδι

Δευτέρα & Τρίτη 8, 9 Απριλίου 2019
 
Εργαστήρι Πολυφωνίας στον Βόλο
 
 
 
Εργαστήρι Πολυφωνίας του Πολυφωνικού Καραβανιού με τους Αλέξανδρο Λαμπρίδη και Αλίκη Γκανά και οικοδεσπότη τον Λαογραφικό Σύλλογο Βλάχων Βόλου!
Ένα συναρπαστικό διήμερο πολυφωνίας, για τέταρτη φορά!
Στα γραφεία του Συλλόγου, Κυρίλου 78, Νέα Ιωνία, Βόλος.
 

Παρασκευή 19 - Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Ανοιξιάτικο Πολυφωνικό Καραβάνι 2019

Το Πολυφωνικό Καραβάνι συνεχίζει το ταξίδι του όλες τις εποχές του χρόνου!

Ήπειρος, Πωγώνι, Δερόπολη, Άνω Πωγώνι, Ρίζα, Μουργκάνα

 

Ανταμώματα, γλέντια, συλλογική ιχνηλασία, καταγραφές, μαθητεία!

 

*Φωτογραφία από παλαιότερο ταξίδι του Πολυφωνικού Καραβανιού στο Άνω Πωγώνι την άνοιξη του 2016.