ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ: http://polyphoniccaravan.gr/
Η νέα ιστοσελίδα του Πολυφωνικού Καραβανιού!

 

 

 

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Άπειρος» ιδρύθηκε το 1998. Πήρε το όνομά της από την αρχαία, δωρική ονομασία της Ηπείρου. Έδρα της "Απείρου" είναι ένα παραμεθόριο χωριό, το Πολύδροσο Θεσπρωτίας, χωριό καταγωγής των συνιδρυτών της. Το Πολύδροσο διοικητικά ανήκει στον Δήμο Σουλίου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας. 


Σύμφωνα με το άρθρο 2 του Καταστατικού της "Απείρου":

Επωνυμία της Εταιρείας ορίζεται στη μεν ελληνική γλώσσα «Άπειρος» και για τις σχέσεις της με την αλλοδαπή «Apiros». Διακριτικός τίτλος της Εταιρείας ορίζεται το «Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού - Πολυφωνικό Καραβάνι».

Στους σκοπούς της "Απείρου" (άρθρο 4) συμπεριλαμβάνονται η διοργάνωση εκδηλώσεων, η ανάπτυξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων, η ενεργοποίηση νέων ανθρώπων σε θέματα διάσωσης, προβολής και διάδοσης της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και της συλλογικότητας στην καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία. Στόχος, επίσης, είναι η ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων διασυνοριακού και διαπολιτισμικού χαρακτήρα σε βαλκανικό, μεσογειακό και διηπειρωτικό επίπεοδο.

Στα μέσα επίτευξης των σκοπών (άρθρο 6), πέρα από τη διοργάνωση εκδηλώσεων, συνεδρίων, φεστιβάλ, την παραγωγή ταινιών, εκπομπών, δίσκων, την έκδοση εντύπων, την ανάπτυξη της επιτόπιας, λαογραφικής, μουσικολογικής και ανθρωπολογικής έρευνας, τη δημιουργία και την συστηματοποίηση πολιτιστικών αρχείων, συμπεριλαμβάνεται:

"Η διοργάνωση των εκδηλώσεων και των δράσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού – Πολυφωνικού Καραβανιού, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του Εργαστηρίου Πολυφωνίας και του Αρχείου Πολυφωνικού Τραγουδιού".

Η "Άπειρος" έχει τροποποιήσει επιμέρους το καταστατικό της το 2008 και το 2018, εμπλουτίζοντας σκοπούς και μέσα, επεκτείνοντας σταδιακά την διάρκεια της εταιρείας.


Η "Άπειρος" είναι εγεγραμμένη στην Πύλη Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, με αριθμό μητρώου 939 και έχει επιχορηγηθεί από το Πρόγραμμα Δράσης του ΥΠ.ΠΟ.. Έχει, επίσης, υλοποιήσει πρόγραμμα του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

H "Άπειρος" έχει αναπτύξει σειρά συνεργασιών, ιδιαίτερα με οργανώσεις αυτοδιοικητικών και πολιτιστικών φορέων. Ενδεικτικά, εκδηλώσεις της έχουν στηριχθεί από το σύνολο των Ο.Τ.Α. της παραμεθόριας Ηπείρου. 

Η "Άπειρος", τέλος, συνεργάζεται και στηρίζει με την σειρά της άλλους φορείς και θεσμούς στο έργο τους, όπως την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, τις Μουσικές Συναντήσεις Λαϊκών Πνευστών Νοτίου Αιγαίου, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους κά. Οι συνεργασίες της, εδώ και χρόνια, αναπτύσσονται και σε διεθνές επίπεδο, με φορείς και θεσμούς από άλλες βαλκανικές, μεσογειακές και ευρωπαϊκές χώρες.




Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com