ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
"Ένα πουλί θαλασσινό", η "ΧΑΟΝΙΑ" στην ΧΕΙΜΑΡΡΑ!
 
 
Πολυφωνικό Καραβάνι 2013, η πρώτη φορά που διοργανώνουμε εκδήλωση στην Χειμάρρα, πόλη αναφοράς για το πολυφωνικό τραγούδι, με οικοδεσπότες το πολυφωνικό της Χειμάρρας και πρωτοστάτρια την βραβευμένη καλλιτέχνιδα Κατερίνα Μπελιέρη. Μεγάλη συγκίνηση να τραγουδάμε στην παραλία της "Χειμάρρας" ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια που αγγίζουν τους κατοίκους της πόλης και ανταποκρίνονται με συγκίνηση. Δεν θα ξεχάσουμε τη φιλοξενία της Κατερίνας Μπελιέρη όπως και του αξέχαστου Βύρωνα Δημογιάννη, του γυριστή της Χειμάρρας που "έφυγε" δύο χρόνια μετά. Δεν θα ξεχάσουμε, επίσης, την γνωριμία με τον Οδυσσέα Γκόρο που ανέλαβε να μεταφράσει για το αλβανικό κοινό την παρουσίαση της εκδήλωσης. Ο ποιητής και λογοτέχνης Οδυσσέας Γκόρος είναι ο δημιουργός ενός πολυαγαπημένου τραγουδιού που πολλοί έχουν τραγουδήσει χωρίς να νγωρίζουν τον δημιουργό του - το τραγούδι "Μόλις κοιμηθεί το κύμα"!
 
Εδώ, μόλις τρία μέλη της "Χαονίας", με δύο αγαπημένους συνταξιδιώτες, τραγουδούν το "Ένα πουλί θαλασσινό", το τραγούδι του Μάρκου Μπότσαρη. Η δημοσίευση εντάσσεται στο πολυήμερο αφιέρωμα του καναλιού του Πολυφωνικού Καραβανιού σε τραγούδια για αδούλωτους ήρωες! Τέταρτη μέρα, τέταρτη συνεχόμενη δημοσίευση με παραλλαγές του ίδιου τραγουδιού, ως δείγμα της ποικιλίας του πολυφωνικού τραγουδιού από χωριό σε χωριό αλλά και τςη ανεξίτηλης αποτύπωσης της μορφής του Μάρκου Mπότσατη στη ψυχή του λαού.
 
 
Δείτε το βίντεο εδώ:
 
 
"Άπειρος" Πολυφωνικό Καραβάνι
Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού
 
"ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ-ΦΩΝΙΑ" 2021
Από τον Νoέμβριο 2020 μέχρι και τον Μάρτιο 2021, σχεδόν καθημερινά, διαδικτυακή προβολή υλικών από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Bίντεο, ήχοι, φωτογραφίες, τραγούδια, δημοσιεύσεις, μελέτες - κάθε μορφής υλικά, σε μια προσπάθεια κοινωνικοποίησης των υλικών του Αρχείου.
 
 
 

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com