"Εψές προψές απέρασα"
Εργαστήρι Πολυφωνίας ΜΕΛΜΟΚΕ 2003
 
 
Τo Πολυφωνικό Καραβάνι ξεκίνησε την άνοιξη δημοσιεύοντας καθημερινά νέα βίντεο από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού, με ένα μικρό αφιέρωμα στους, κατά καιρούς, νέους της πολυφωνίας. Τραγούδια με παρέες, σχήματα, ομίλους και εργαστήρια, πρώτα από όλα με το Εργαστήρι Πολυφωνίας του MEΛΜΟΚΕ που αποτέλεσε μια αέναη αφετηρία για το Πολυφωνικό Καραβάνι. Πολλοί από τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια, πρωτοστάτησαν κατοπινά στο Πολυφωνικό Καραβάνι και συνέχισαν τη σχέση τους με το πολυφωνικό τραγούδι.
 
Eδώ, ένα τραγούδι με τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια του Εργαστηρίου Πολυφωνίας το 2003, με τότε διδάσκοντες τους Αλέξανδρο Λαμπρίδη, Μαρία Τσουκαλά. Παρτής ο Μιχάλης Ζάμπας, κατοπινά μέλος της "Χαονίας", γνωστό ερμηνευτή, συνεργάτη της Δόμνας Σαμίου, Πρωτοψάλτη στην Αγία Ειρήνη. Γυριστής ο Χρύσανθος Κατσιμαγκλής, στρατιωτικός γιατρός τότε, και, από την άλλη μεριά, η Ξανθούλα Ντακοβάνου και η Κατερίνα Θεοδωράτου, με τις δικές τους, γνωστές μουσικές διαδρομές, μετά ή και πριν από το Εργαστήρι - όλοι τους, για χρόνια, συνταξιδιώτες με το Πολυφωνικό Καραβάνι.
 
Η ερμηνεία του τραγουδιού απηχεί την προσέγγισή του τότε στο πλαίσιο των σεμιναρίων, η οποία εξελίχθηκε από την επόμενη χρονιά, με τις διαρκείς ιχνηλασίες μας στο Άνω Πωγώνι και την επιτόπια μαθητεία και καταγραφή κοντά σε αγαπημένους βιωματικούς ερμηνευτές.
 
 
 
Δείτε το βίντεο εδώ:
 
 
 
"Άπειρος" Πολυφωνικό Καραβάνι
Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού
 
"ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ-ΦΩΝΙΑ" 2021
Από τον Νoέμβριο 2020 μέχρι και τον Μάρτιο 2021, σχεδόν καθημερινά, διαδικτυακή προβολή υλικών από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Bίντεο, ήχοι, φωτογραφίες, τραγούδια, δημοσιεύσεις, μελέτες - κάθε μορφής υλικά, σε μια προσπάθεια κοινωνικοποίησης των υλικών του Αρχείου.
 
 
 
 

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com