"Αυτού ψηλά που περπατείς"
Εργαστήρι Πολυφωνίας 2006
 
 
Moυσείο Eλληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων "Φοίβος Ανωγειανάκης" στην Πλάκα, μια κυψέλη του λαϊκού μουσικού πολιτισμού. Από το 1993 και για περισσότερο από δύο δεκαετίες φιλοξενεί σεμινάρια παραδοσιακής μουσικής και δημοτικού τραγουδιού, με κορυφαίους διδάσκοντες, όπως η Δόμνα Σαμίου, ο Χρόνης Αηδονίδης και πολλοί άλλοι. Ανάμεσα στα άλλα, και τα σεμινάρια Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού.
 
Από τον Ιανουάριο του 1999 τα σεμινάρια αναλαμβάνουν οι Αλέξανδρος Λαμπρίδης και Αντώνης Έξαρχος, συνιδρυτές της "Χαονίας" και του Πολυφωνικού Καραβανιού, ενώ σε λίγο πλαισιώνει και η Μαρία Τσουκαλά, από την πρώτη γενιά μαθητών του Εργαστηρίου. Εδώ, ένα τραγούδι με τους συμμετέχοντες στο τμήμα των "αρχαρίων" του Εργαστηρίου το 2006, στην παρουσίαση που γινόταν κάθε Ιούνιο στο τέλος των σεμιναρίων. Περισσότερα στοιχεία για τους συμμετέχοντες στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο στο κανάλι. Έχει αξία να το διαβάσετε για να δείτε μερικές σημαντικές, κατοπινές σημαντικές διαδρομές. Eνδεικτικά, παρτής εδώ είναι η, κατοπινά, γνωστή βοκαλίστρια Αγγελική Τουμπανάκη.
 
To βίντεο δημοσιεύεται στο πλαίσιο ενός μικρού αφιερώματος στους νέους της πολυφωνίας, με παρουσίαση κατά καιρούς εγχειρημάτων, σχημάτων, εργαστηρίων, όχι προς κρίση της ερμηνείας νέων στα πρώτα τους βήματα στο πολυφωνικό (εδώ, λίγοι μήνες μαθητείας) αλλά προς επιβεβαίωση του γεγονότος ότι το πολυφωνικό αφορά τους νέους στην πόλη!
 
 
 
Δείτε το βίντεο εδώ:
 
 
 
"Άπειρος" Πολυφωνικό Καραβάνι
Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού
 
"ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ-ΦΩΝΙΑ" 2021
Από τον Νoέμβριο 2020 μέχρι και τον Μάρτιο 2021, σχεδόν καθημερινά, διαδικτυακή προβολή υλικών από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Bίντεο, ήχοι, φωτογραφίες, τραγούδια, δημοσιεύσεις, μελέτες - κάθε μορφής υλικά, σε μια προσπάθεια κοινωνικοποίησης των υλικών του Αρχείου.
 
 
 

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com