ΝΙΚΟΣ ΤΑΤΣΗΣ & ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

 

"Τo ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ αποτελεί ένα σπάνιο έως μοναδικό και ανεπανάληπτο φαινόμενο στην παγκόσμια λαϊκή μουσική για την τεχνοντροπία και το ύφος του, τη σπάνια σύζευξη του εντελώς πρωτόγονου στοιχείου με το περίτεχνο. και τις φωνές του με προκαθορισμένο και αυστηρό το ρόλο τους, τη μια φορά πολύπλοκες και πλούσιες αρμονικά να ισορροπούν απροσδόκητα, την άλλη γήινες και τραγικές να μοιάζουν με ομαδική κραυγή που φτάνει ως εμάς από πολιτισμούς πολύ μακρινούς και δυσνόητους. Φωνές που εκφράζουν την ομαδική συζήτηση μιας κλειστής κοινωνίας με αυστηρούς - για χάρη της επιβίωσης - νόμους, άγραφους, και πολλές φορές απάνθρωπα καταναγκαστικούς. Ανθρώπινες φωνές που λυτρώνουν απ' το βάσανο και τη μικροψυχία, και μεταμορφώνουν τα λόγια, τη μουσική και τους ανθρώπους που τις κατέχουν, σε πανίσχυρα σύμβολα της φύσης και του λαϊκού πολιτισμού."
 
Κείμενο του συνθέτη Νίκου Τάτση στο ένθετο της δισκογραφικής έκδοσης "Τo Πολυφωνικό της Ηπείρου" ("Λύρα" / "Πάπιγκο"). Ο γνωστός, Ηπειρώτης συνθέτης είχε συνταξιδέψει με την 1η Διεθνή Συνάντηση Πολυφωνικού Τραγουδιού και μετείχε ως εισηγητής στην επιστημονική διημερίδα ενώ κρατά ζωντανή τη σχέση με το θεσμό με την Αθήνα. Εμνεύστηκε και δημιουργικά από την ηπειρώτικη πολυφωνία, συνθέτοντας την "Άπειρο Συμφωνία".
 
 
 
 
 
 
"Άπειρος" Πολυφωνικό Καραβάνι
Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού
 
"ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ-ΦΩΝΙΑ" 2021
Από τον Νoέμβριο 2020 μέχρι και τον Μάρτιο 2021, σχεδόν καθημερινά, διαδικτυακή προβολή υλικών από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Bίντεο, ήχοι, φωτογραφίες, τραγούδια, δημοσιεύσεις, μελέτες - κάθε μορφής υλικά, σε μια προσπάθεια κοινωνικοποίησης των υλικών του Αρχείου.
 
 
 

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com