ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΝΤΟΝ ΠΟΤΣΙ
Προετοιμασία του Καραβανιού 2002
 
 
Tα πρώτα χρόνια, για τους πρωτεργάτες τους, τα Πολυφωνικά Καραβάνια ήταν διπλά δίδυμα,! Πριν από κάθε Καραβάνι, ταξίδευαν σε όλη την κατοπινή διαδρομή του μόνοι τους, για να αναζητήσουν ομίλους, να τους ενθαρρύνουν για τη συμμετοχή τους, να επιλέξουν χώρους για τις εκδηλώσεις, να λύσουν θέματα μετακινήσεων και διαμονών. Χιλιάδες χιλιόμετρα, άλλοτε με δύο, άλλοτε με τρεις συνταξδιώτες, με αποκλειστικά ίδια μέσα.
 
Από ένα τέτοιο ταξίδι ετούτο το βίντεο. Ιούλιος 2002, δέκα μέρες πριν το Καραβάνι οι Αλέξανδρος Λαμπρίδης και Μαρία Τσουκαλά, δύο από τους πρωτεργάτες του Καραβανιού στην πρώτη δεκαετία του, παρέα με τον Αντώνη Φωτιάδη εκείνη την μέρα, διαβαίνουν τα σύνορα για να βρεθούν στη Σωτήρα αρχικά και μετά στο χωριό Αντόν Πότσι. Πάνε να οργανώσουν τη μετάκληση του εξαιρετικού πολυφωνικού σχήματος των Βλάχων του Aντόν Πότσι στην 4η Διεθνή Συνάντηση Πολυφωνικού Τραγουδιού αλλά και να τους παραδώσουν το δεύτερο CD της "Απείρου" , όπου τραγουδάνε (μόλις είχε κυκλοφορήσει). Μετά τη συνάντηση στο καφενειο του χωριού, τιμάνε την επίμονη πρόσκληση του Βασίλ Μπάσο να περάσουν από το σπίτι του. Εκεί πιάνουν και το τραγούδι, έστω και χωρίς ίσα, τιμώντας τους επισκέπτες. Το τραγούδι αυτό το είχανε πει στο "Παλλάς" το 2000.
 
Τo βίντεο τούτο κοινωνεί για πρώτη φορά στιγμές από την προετοιμασία των Καραβανιών, την πιο αθέατη φάση τους, που βιώνουν ως άλλα Καραβάνια οι κυραντζήδες του. Χρειάστηκαν πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα, ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια, για να ανοίξει ο δρόμος που πορεύεται το Καραβάνι. Χιλιάδες χιλιόμετρα όχι μονάχα στον χάρτη αλλά και προς την ψυχή των ανθρώπων. Εκεί που είναι το αληθινό καύσιμο του μεγάλου ταξιδιού των φωνών.
 
 
 
Δείτε το βίντεο εδώ:
 
 
 
"Άπειρος" Πολυφωνικό Καραβάνι
Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού
 
"ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ-ΦΩΝΙΑ" 2021
Από τον Νoέμβριο 2020 μέχρι και τον Μάρτιο 2021, σχεδόν καθημερινά, διαδικτυακή προβολή υλικών από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Bίντεο, ήχοι, φωτογραφίες, τραγούδια, δημοσιεύσεις, μελέτες - κάθε μορφής υλικά, σε μια προσπάθεια κοινωνικοποίησης των υλικών του Αρχείου.
 
 
 

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com