Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΑΝΑΣ για το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

 

"Αυτά τα τραγούδια δεν βασίζονται σ' έναν καλλιφωνο τραγουδιστή αλλά στην πολυφωνία της ομάδας. Οι φωνές ξεσκίζονται χωρίς καμία έγνοια να είναι "ωραίες", εκφράζοντας ένα κοινό πάθος που έρχεται από πολύ μακριά....
Αυτά τα τραγούδια ή τ' ακούς και ανατριχιάζεις ή δεν μπορείς να τα αντέξεις. Δεν υπάρχει μέσος όρος. Είναι γιατί δεν προσπαθούν ν΄αρέσουν αλλά να εκφράσουν κάτι, ακολουθώντας τον πιο σύντομο δρόμο για την λαϊκή ψυχή. Την αμεσότητα."
 
Δύο αποσπάσματα από ένα από τα σημαντικότερα κείμενα που έχουν γραφτεί για το ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι, ένα κείμενο διαρκούς αναφοράς στο μεγάλο ταξίδι των φωνών. Το υπογράφει ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς και προέρχεται από το ένθετο του δίσκου "Πολυφωνικό της Ηπείρου".
 
Ετούτη η επαναδημοσίευσή του προέρχεται από το πρόγραμμα της 1ης Διεθνούς Συνάντησης Πολυφωνικού Τραγουδιού. Σελιδοποιήθηκε με αντικρινή εικόνα από την Μονή Καμίτσανης, το πατρικό σπίτι του ποιητή είναι λίγα μέτρα πιο κάτω.
 
Ο Μιχάλης Γκανάς συνταξιδεύει με την "Άπειρο" από το πρώτο τεύχος του ομώνυμου περιοδικού, με την πρώτη δημοσίευση μερικών από τα πρώτα του ποιήματα ενώ στήριξε την εγγραφή του Πολυφωνικού Καραβανιού στις Καλές Πρακτικές της UNESCO με μια τιμητική επιστολή συναίνεσης.
 
 
 
 
 
 
"Άπειρος" Πολυφωνικό Καραβάνι
Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού
 
"ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ-ΦΩΝΙΑ" 2021
Από τον Νoέμβριο 2020 μέχρι και τον Μάρτιο 2021, σχεδόν καθημερινά, διαδικτυακή προβολή υλικών από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Bίντεο, ήχοι, φωτογραφίες, τραγούδια, δημοσιεύσεις, μελέτες - κάθε μορφής υλικά, σε μια προσπάθεια κοινωνικοποίησης των υλικών του Αρχείου.
 
 
 

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com