ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, Γιαννωτά Ελασσόνας
Προσωπική μαρτυρία και τραγούδι - αφιερωμένα στη μνήμη της...
 
 
Οι συλλογικές, επιτόπιες καταγραφές του Πολυφωνικού Καραβανιού δεν περιορίζονται στα τραγούδια αλλά επεκτείνονται στις προσωπικές μαρτυρίες των βιωματικών ερμηνευτών. Σε τραγούδια όπου ακούς την ψυχή των ανθρώπων, είναι η ζωή τους που μιλάει, αρκεί να μπορείς να την ακούσεις. Kι ο τρόπος που ζήσανε είναι το τραγούδι της ζωής τους. Έτσι κι εδώ.
 
31 Ιουλίου 2020. Tο Πολυφωνικό Καραβάνι ταξιδεύει εν μέσω πανδημίας. Δεύτερος σταθμός, τα αγαπημένα μας Γιαννωτά Ελασσόνας, ένα χωριό όπου επιστρέφουμε δέκα ολόκληρα χρόνια. Ο οικοδεσπότης μας Τηλέμαχος Γουλέτσας μας συστήνει τις κυρίες Ευθαλία Καρατάσιου και Ολυμπία Παπατριανταφύλλου.
 
Εδώ είναι ένα απόσπασμα από την μαρτυρία της Ολυμπίας, ετών 80 το περασμένο καλοκαίρι. Μας μιλά για τα παιδικά της χρόνια, τα νυχτέρια των κοριτσιών, τα αποτυπώματα του εμφυλίου, τον θέρο, τα πρόβατα, τις κούνιες από σαμάρια. Και μετά τραγουδά με την κυρία Ευθαλία ένα τραγούδι από εκείνα που λέγανε στα νυχτέρια με το φεγγάρι.
 
Το βίντεο αφιερώνεται στην μνήμη της Ολυμπίας που "έφυγε" τρεις μήνες μετά από τούτη την καταγραφή που, ίσως, είναι και η μόνη της ζωής της. Περιμέναμε να περάσει λίγος καιρός από το άσχημο μαντάτο του Νοέμβρη για να το κοινωνήσουμε. Με την σκέψη στους ανθρώπους της και τους συγχωριανούς της και, ιδιαίτερα, στην εγγονή της που πήρε και το όνομά της, που αποζητούσε να δει τη γιαγιά της από εκείνη την καταγραφή. Δεν θα την ξεχάσουμε!
 
 
 
Δείτε το βίντεο εδώ:
 
 
 
"Άπειρος" Πολυφωνικό Καραβάνι
Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού
 
"ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ-ΦΩΝΙΑ" 2021
Από τον Νoέμβριο 2020 μέχρι και τον Μάρτιο 2021, σχεδόν καθημερινά, διαδικτυακή προβολή υλικών από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Bίντεο, ήχοι, φωτογραφίες, τραγούδια, δημοσιεύσεις, μελέτες - κάθε μορφής υλικά, σε μια προσπάθεια κοινωνικοποίησης των υλικών του Αρχείου.
 
 
 

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com