ΙΔΙΟΧΕΙΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ "ΧΑΟΝΙΑΣ"

 

Σύμφωνα με την Κοσμογονία του Ησιόδου, στην αρχή ήταν το Χάος. Στα καθημάς, στην αρχή του μεγάλου ταξιδιού των φωνών ήταν η "Xαονία", το πολυφωνικό σχήμα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 1996, δύο χρόνια πριν την ίδρυση της "Απείρου" και το ξεκίνημα του Πολυφωνικού Καραβανιού. Από εκείνη την εποχή, τον Μάη του 1998, τούτο το ιδιόχειρο πρόγραμμα από μια βραδιά της "Χαονίας" στο ουζερί "ΣΚΑΛΕΣ", στο Θησείο.
 
Εκείνη την εποχή δεν διαθέταμε υπολογιστή. Έτσι κι αλλιώς, όμως, αγαπάγαμε πολύ τις βραδιές της "Χαονίας" και τις προετοιμάζαμε μερακλίδικα, με ιδιόχειρα προγράμματα για όλους τους θεατές, γραμμένα ένα ένα, όχι φωτοτυπημένα! Το περιεχόμενο των κειμένων τους αποτύπωνε τη χρονικότητα του ταξιδιού, αυτά που τότε γνωρίζαμε, με όλες τις ατέλειες. Kαι φυσικά συμπεριλάμβανε ενδεικτικά κάποια τραγούδια και όχι όσα τραγουδήθηκαν. Όσο για το ιδιόχειρο ήταν επιλογή και όχι μόνο ανάγκη - αυτό επιβεβαιώθηκε και τρεις μήνες μετά από τούτο το πρόγραμμα, όταν στο εξώφυλλο του πρώτου τεύχους του περιοδικού "ΑΠΕΙΡΟΣ" επιλέξαμε την ιδιόχειρη γραφή του τίτλου της. Κάτι ανάλογο συνέβαινε και στις αφίσες της "Χαονίας" για χρόνια. Όσο για την "Χαονία τότε, "άνοιγε" δρόμο για το πολυφωνικό τραγούδι σε πολλούς άβατους, μέχρι τότε, χώρους - από μουσικές σκηνές της εποχής, μέχρι το Παλιό Πανεπιστήμιο και αλλού.
 
 
 
 
 
 
"Άπειρος" Πολυφωνικό Καραβάνι
Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού
 
"ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ-ΦΩΝΙΑ" 2021
Από τον Νoέμβριο 2020 μέχρι και τον Μάρτιο 2021, σχεδόν καθημερινά, διαδικτυακή προβολή υλικών από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Bίντεο, ήχοι, φωτογραφίες, τραγούδια, δημοσιεύσεις, μελέτες - κάθε μορφής υλικά, σε μια προσπάθεια κοινωνικοποίησης των υλικών του Αρχείου.
 
 

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com