"ΝΕΟΙ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ" και "VAY DOUDOLEY" μαζί!
Τραγουδώντας παράλληλα, αυτοσχεδιάζοντας - Πολυφωνικό Καραβάνι 2005
 
 
"Νέοι του Αργυροκάστρου" από την Αλβανία και "Vay Doudoley" από την Βουλγαρία, δύο εξαίρετα πολυφωνικά σχήματα, με διακεκριμένη διεθνή διαδρομή, που συνταξιδεύουν χρόνια, τιμώντας με τη συμμετοχή τους το Πολυφωνικό Καραβάνι. Και τα δύο σχήματα έχουν εμφανιστεί σε διάφορες χώρες ενώ η δισκογραφία τους ξεπερνά τα σύνορα των χωρών τους που είναι από τις σημαντικότερες στον παγκόσμιο χάρτη της λαϊκής πολυφωνίας.
 
Τα δύο σχήματα έγιναν μέλη του "θιάσου" του Πολυφωνικού Καραβανιού, ταξιδεύοντας από περιοχή σε περιοχή, από χωριό σε χωριό, μέχρι και την Αθήνα. Στις κοινές διαδρομές, η αμοιβαία εκτίμηση αναζητά τρόπους συνέκφρασης και συνδημιουργίας. Μια τέτοια στιγμή βιώσαμε στο Πολυφωνικό Καραβάνι 2005, σε εκδήλωση στην Καλλιθέα (Τσαρακλιμάνι) Θεσπρωτίας. Με πρόταση του κυραντζή, γεννιέται ένας αυτοσχεδιασμός, δίχως πρόβα! Τα δύο σχήματα ανεβαίνουν μαζί στο μικρό πατάρι, τραγουδώντας παράλληλα αλλά και μαζί! Κάτι τέτοιο συνέβηκε τότε για πρώτη φορά, ακολούθησαν και άλλες, στα χρόνια των κοινών τους εμφανίσεων στο Πολυφωνικό Καραβάνι, αφού πλέον το αποζητούσαν, κρατώντας πάντα δημιουργική σχέση με το πολυφωνικό τραγούδι. Εδώ, το πολυφωνικό τραγούδι γίνεται γλώσσα συνομιλίας!
 
Το Πολυφωνικό Καραβάνι έχει επισκεφθεί τα δύο σχήματα στις πόλεις και τα χωριά τους, το Αργυρόκαστρο και τη Φιλιππούπολη (Plovdiv) με το χωριό Μάρκοβο, πραγματοποιώντας κι εκεί δράσεις κι εκδηλώσεις αλλά και αναπτύσσοντας σχέσεις ζωής με τα μέλη τους.
 
 
Δείτε το βίντεο εδώ:
 
 
 
"Άπειρος" Πολυφωνικό Καραβάνι
Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού
 
"ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ-ΦΩΝΙΑ" 2020
Από τον Νoέμβριο 2020 μέχρι και τον Μάρτιο 2021, σχεδόν καθημερινά, διαδικτυακή προβολή υλικών από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Bίντεο, ήχοι, φωτογραφίες, τραγούδια, δημοσιεύσεις, μελέτες - κάθε μορφής υλικά, σε μια προσπάθεια κοινωνικοποίησης των υλικών του Αρχείου.
 
 

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com