ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ: http://polyphoniccaravan.gr/
Η νέα ιστοσελίδα του Πολυφωνικού Καραβανιού!

 

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ
ΠΟΒΛΑ και "ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ"
 
 
Ο συγγραφέας Σωτήρης Δημητρίου συνηθίζει ελάχιστες βιογραφικές αναφορές στα εσώφυλλα των εξωφύλλων των βιβλίων του. Χρονιά γέννησης και τόπος, συνήθως τίποτε άλλο. Θεσπρωτός ο συγγραφέας, από το χωριό Αμπελώνα του χάρτη, Πόβλα για τους κατοίκους του. ¨Ενα χωριό δίπλα στο σύνορο, με ιδιαίτερη θέση στο χάρτη του πολυφωνικού τραγουδιού της Μουργκάνας. Tη σχέση αυτή την επιβεβαιώνει και ο ίδιος μέσα από το έργο του, με σειρά αναφορές κι εμπνεύσεις από το πολυφωνικό τραγούδι, για παράδειγμα στα βιβλία του "Να ακούω καλά το όνομά σου", "Τους τα λέει ο Θεός" κά.
 
Ο Σωτήρης Δημητριου "συναντήθηκε" πολύ νωρίς με τις ραδιοφωνικές εκπομπές δύο εκ των, κατοπινά, πρωτεργατών της "Απείρου". Από το 1989, πριν τον γνωρίσουν, οι Αλέξανδρος Λαμπρίδης και Νίκος Αρβανίτης (καταξιωμένος ηθοποιός σήμερα), αφιέρωναν ολόκληρες εκπομπές τους σε διηγήματα του Σωτήρη Δημητριου από την πρώτη του συλλογή, το "Ντιάλιθιμ΄Χριστάκη". Και λίγο μετά γνωρίστηκαν, ¨"τακίμιασαν" στα πεδία τους αλλά και σε αυτανάφλεκτα γλέντια. Ο Νίκος Αρβανίτης, μάλιστα, σκηνοθέτησε παράσταση με βάση και σε συνεργασία με τον συγγραφέα.
 
Ο Σωτήρης Δημητρίου έζησε από κοντά το πολυφωνικό σύνολο "Χαονία" από τα πρώτα του βήματα, συνεργάστηκε με το περιοδικό "Άπειρος" ενώ τίμησε πολλές φορές εκδηλώσεις του Πολυφωνικού Καραβανιού, όπως και στο χωριό του, την Πόβλα, που αποτελεί μια από τις αγαπημένες επιστροφές του μεγάλου ταξιδιού των φωνών. Το Πoλυφωνικό Καραβάνι τίμησε τον Σωτήρη Δημητρίου, για τη σχέση του έργου του με το Πολυφωνικό Τραγούδι, σε μεγάλη εκδήλωση στο Θέατρο Πέτρας.
 
Tο 2019 ο συγγραφέας στήριξε με επιστολή συναίνεσης την εγγραφή του Πολυφωνικού Καραβανιού στις Καλές Πρακτικές Διαφύλαξης Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO κι εγκάρδια τον ευχαριστούμε! Η πρόταση εγγραφής συνοδευτόταν από 100 επιστολές συναίνεσης - ενδεικτικός αριθμός που επιλέχθηκε από το ίδιο το Πολυφωνικό Καραβάνι.
 
Στην εικόνα, μια σελίδα από διήγημα του Σωτήρη Δημητρίου από την πρώτη του συλλογή. Το διήγημα τιτλοφορείται "Πολύδροσο Θεσπρωτίας" - φέροντας το όνομα του χωριού που αποτελεί και έδρα του Πολυφωνικού Καραβανιού. Μέσα του κι ένας στίχος αγαπημένου μας τραγουδιού. "Άιντε Μάρω στο πηγάδι"...
 
 
 
 
 
 
 
"Άπειρος" Πολυφωνικό Καραβάνι
Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού
 
"ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ-ΦΩΝΙΑ" 2020
Από τον Νoέμβριο 2020 μέχρι και τον Μάρτιο 2021, σχεδόν καθημερινά, διαδικτυακή προβολή υλικών από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Bίντεο, ήχοι, φωτογραφίες, τραγούδια, δημοσιεύσεις, μελέτες - κάθε μορφής υλικά, σε μια προσπάθεια κοινωνικοποίησης των υλικών του Αρχείου.
 
 

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com