22 ΧΡΟΝΙΑ - ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
 
 
Δεκέμβρης 1998, τέτοιες μέρες, γύρω στα Χριστούγεννα. Τέσσερις μήνες μετά την ίδρυση της "Απείρου" και την εναρκτήρια "Συνάντηση για το Πολυφωνικό Τραγούδι" στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας. Οι δύο συνιδρυτές της "Απείρου', Αλέξανδρος Λαμπρίδης και Αν τώνης Έξαρχος ταξιδεύουν από την Αθήνα στο χωριό τους και από εκεί στο Δελβινάκι.
 
Καταχείμωνο, αντάρα και βροχή,, έχει νυχτώσει, η μυρωδιά του καμμένου ξύλου από τα τζάκια στην πανέμορφη κωμόπολη. Ανεβαίνουν στο Δημαρχείο. Συνάντηση με τον Δήμαρχο Δελβινακίου Θανάση Μποζιάρη, σε λίγες μέρες ξεκίναγε η θητεία του. Εκεί γνωρίζονται μαζί του, είχε προηγηθεί απλά ένα τηλεφώνημα για να οριστεί η συνάντηση. Ο λόγος της συνάντησης, η επίδοση της "Πρότασης διοργάνωσης Διεθνούς Φεστιβάλ Λαϊκής Πoλυφωνίας", από μέρους της ΑΜΚΕ "Άπειρος" στον Δήμο Δελβινακίου.
 
Ο Δήμαρχος, μετά την αρχική έκπληξη, τις αναγκαίες διερευνητικές ερωτήσεις, τις αναφορές στη δική του αγάπη για το πολυφωνικό τραγούδι, παραλαμβάνει την πρόταση και ανανεώνουμε την επικοινωνία μας για αργότερα, όταν πια αποφασίζει τη συνεργασία με την "Άπειρο", με τη στήριξη των εκδηλώσεων του "Διεθνούς Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού" στο Δελβινάκι και τα Κτίσματα, 6 και 7 Αυγούστου 1999. Τις επόμενες μέρες ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της "Απείρου" συναντιούνται και με τον Δήμαρχο Φιλιατών, τον αείμνηστο Γιώργο Κολιούση, επιδίδοντας και σε εκείνον την πρόταση. Οι δύο Δήμαρχοι ήταν οι πρώτοι εκπρόσωποι φορέων που στήριξαν το Πολυφωνικό Καραβάνι στα πρώτα του βήματα, μια συμβολή, και θεσμικά και προσωπικά, τεράστια για την επιτυχία στην πιο δύσκολη περίοδο, το θεμελίωμα του μεγάλου ταξιδιού των φωνών.
 
Στις εικόνες τρεις σελίδες από εκείνη την πρόταση. Σήμερα θα την γράφαμε αλλιώς, θα διορθώναμε πολλά αλλά η ουσία θα έμενε ίδια και κάθε λάθος θα το υπερσκέλιζε το πάθος, αυτό που οδήγησε το Πολυφωνικό Καραβάνι όλα αυτά τα χρόνια, αυτό που αντανακλά και στην παγκόσμια καταξίωση της δράσης του. Έτσι κι αλλιώς, το Πολυφωνικό Καραβάνι ξεκίνησε ιχνηλατώντας αλλά πολύ γρήγορα και πολύ συχνά χρειάστηκε να ανοίξει δρόμους στο διάβα του, να στήσει γεφύρια ανάμεσα σε τόπους, σε λαούς, πάνω από τα σύνορα. Κι όταν ανοίγεις δρόμους, τα όποια λάθη των αφετηριακών κειμένων είναι αναπόφευκτα. Σημασία έχει ν΄αγαπάς! Kαι, όπως λέει ένας ακριβός παραστάτης του Καραβανιού, ο Μιχάλης Γκανάς, "η διάρκεια είναι πάθος". Και στο ταξίδι αυτό, ισχύει απόλυτα.
 
υ.γ. στις εικόνες τρεις σελίδες από την πρώτη διοργάνωσης αλλά και οι δύο συνιδρυτές της "Απείρου" προχθές, στο χωριό τους, εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα. Παρακολούθησαν αντάμα την εγγραφή του Πολυφωνικού Καραβανιού στις Καλές Πρακτικής Διαφύλαξης ΑΠΚ της UNESCO και μοιράστηκαν τη χαρά τους, δίπλα στα άπειρα χιλιόμετρα και τα τόσα χρόνια
 
 
 
 
 
 
 
 
"Άπειρος" Πολυφωνικό Καραβάνι
Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού
 
"ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ-ΦΩΝΙΑ" 2020
Από τον Νoέμβριο 2020 μέχρι και τον Μάρτιο 2021, σχεδόν καθημερινά, διαδικτυακή προβολή υλικών από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Bίντεο, ήχοι, φωτογραφίες, τραγούδια, δημοσιεύσεις, μελέτες - κάθε μορφής υλικά, σε μια προσπάθεια κοινωνικοποίησης των υλικών του Αρχείου.
 
 
 

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com