ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ


ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗΣ ΆΥΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ UNESCO

 

 

 

Σήμερα, στο πλαίσιο της 15ης συνόδου της Διακυβερνητικής Επιτροπής, κρίνεται η πρόταση εγγραφής του Πολυφωνικού Καραβανιού στον διεθνή κατάλογο Καλών Πρακτικών Διαφύλαξης Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η πρόταση είχε υποβληθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού τον Μάρτιο του 2019 και αποτελεί την πρώτη, διαχρονικά, πρόταση της Ελλάδας για εγγραφή στο συγκεκριμένο κατάλογο, όπου, από το 2009 μέχρι τώρα, έχουν εγγραφεί συνολικά μόλις 22 πρακτικές από τα 180 κράτη μέρη της Σύμβασης της UNESCO για τη διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του 2003. Πρόκειται για καλές πρακτικές διαφύλαξης ΑΠΚ, προγράμματα πρότζεκτς και δραστηριότητες που καλύτερα αντανακλούν τις αρχές και τους σκοπούς της Σύμβασης.

Η πρόταση εγγραφής του Πολυφωνικού Καραβανιού τεκμηριώνεται από την 22χρονη, ποικιλότροπη και πολύκαρπη δράση του και υποστηρίζεται από το σύνολο της κοινότητας πολυφωνίας στην Ελλάδα, συνοδευόμενη από 100 επιστολές συναίνεσης, παλιών και νέων συνταξιδιωτών του. Η εγγραφή, άλλωστε, αντανακλά στο ίδιο το Ηπειρώτικο Πολυφωνικό Τραγούδι που, έτσι, προβάλλεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Το αρμόδιο Όργανο Aξιολόγησης εισηγήθηκε προς τη Διακυβερνητική Επιτροπή την εγγραφή του Πολυφωνικού Καραβανιού, προτείνοντας, μάλιστα, να αναγνωριστεί ο φάκελος στο σύνολό του ως καλό παράδειγμα για τον κύκλο προτάσεων εγγραφής του 2020. Όλα αυτά θα κριθούν στη συνεδρίαση που πραγματοποιείται διαδικτυακά και μπορείτε να παρακoλουθήσετε ζωντανά σήμερα, από τις 2:30 ως τις 5:30 μμ, στο παρακάτω link.

 

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com