ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!
ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΣΤΗΝ ΑΕΤΟΜΗΛΙΤΣΑ
 
 
2002, Ιούλιος. Αετομηλίτσα.
 
Εκδήλωση στο πλαίσιο της 4ης Διεθνούς Συνάντησης Πολυφωνικού Τραγουδιού, προγραμματισμένη να γίνει στην αυλή της εκκλησίας, όπως και την προηγούμενη χρονιά. To χωριό έχει, μαζί με την Σαμαρίνα, το μεγαλύτερο υψόμετρο στην Ελλάδα και οι μπόρες δεν είναι ασυνήθιστες και στο κατακαλόκαιρο. Έτσι και τότε, πέντε λεπτά πριν ξεκινήσουμε, άνοιξαν οι ουρανοί.
 
Οι κλειστοί χώροι στο χωριό θα ήταν αδύνατο να μας χωρέσουν. Κι οι χωριανοί προτείνουν να μεταφερθούμε μέσα στην εκκλησία και η εκδήλωση να γίνει εκεί! Με σιωπηρή συμφωνία "να μην το μάθει ο δεσπότης κι έχουμε προβλήματα". Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε άπειρος σεβασμός στον χώρο που μας δέχθηκε, μας αγκάλιασε και μας υπέβαλε μια εμπειρία ανεπανάληπτη!
 
Να αντηχεί η εκκλησία πολυφωνικά, με τόσους, καλούς ομίλους και σχήματα! Πρώτα από όλα, ο όμιλος του ίδιου το χωριού, έπειτα το πολυφωνικό της Χειμάρρας, ο βλάχοι Αντόν Πότσι, oι "Νέοι του Αργυροκάστρου", η "Χαονία". ¨Ολοι τραγούδησαν μέχρι αργά και, φεύγοντας, ήταν σαν να είχαμε παρακολουθήσει λειτουργία. Μια λειτουργία με πολυφωνικά!
 
Η συμφωνία σιωπής τηρήθηκε από όλους. Τώρα που κλείνουν πια, σχεδόν, είκοσι χρόνια, μπορούμε να κοινωνήσουμε αυτές τις μονάκριβες στιγμές μέσα από τις εικόνες τους. Στις εικόνες, οι όμιλοι από την Αετομηλίτσα, το Αντόν Πότσι και την Χειμάρρα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Άπειρος" Πολυφωνικό Καραβάνι
Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού
 
"ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ-ΦΩΝΙΑ" 2020
Από τον Νoέμβριο 2020 μέχρι και τον Μάρτιο 2021, σχεδόν καθημερινά, διαδικτυακή προβολή υλικών από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Bίντεο, ήχοι, φωτογραφίες, τραγούδια, δημοσιεύσεις, μελέτες - κάθε μορφής υλικά, σε μια προσπάθεια κοινωνικοποίησης των υλικών του Αρχείου.
 
 

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com