"ΗΝΟΡΟ" - "Λαλείν ο κούκος"

 

Τρίτη μέρα, τρίτο βίντεο, σε αυτή την περίοδο ακατάπαυστης καρποφορίας του Πολυφωνικού Καραβανιού και κοινωνίας υλικών του Αρχείου Πολυφωνικού Τραγουδιού, από όλες τις περιοχές και όλες τις γενιές της ηπειρώτικης πολυφωνίας αλλά και των άλλων λαών που συμμετέχουν στις δράσεις μας.

Σήμερα, ένα βίντεο με το πολυφωνικό σχήμα "ΗΝΟΡΟ" που δραστηριοποιείται με αφετηρία τα Γιάννενα εδώ και δεκαεννέα χρόνια, συμμετείχε στο Πολυφωνικό Καραβάνι, σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και την Αλβανία, όπου κι έχει βραβευθεί. Στην δημιουργία και την πορεία του σχήματος καθοριστική η συμμετοχή του μουσικολόγου Κώστα Λώλη, ενός από τους σημαντικότερους ερευνητές του είδους στις μέρες μας και παραστάτη του Πολυφωνικού Καραβανιού και της "Απείρου" από τα πρώτα τους βήματα.

Εδώ, τραγουδά πολυφωνικό τραγούδι από το Πωγώνι, το "Λαλείν ο κούκος" που είχε παλαιότερα δισκογραφήσει όμιλος από το Δολό. Προέρχεται από εκδήλωση του "Ήνορου" στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών στις 31.10.2011 και κινηματογραφήθηκε από συνεργείο του Πολυφωνικού Καραβανιού ενώ ο "κυραντζής" του είχε χαιρετήσει την εκδήλωση. Αποτυπώνει τις δημιουργικές αναζητήσεις ενός από τους πλέουν διαχρονικούς πυρήνες - και από το 2011 και ομώνυμου συλλόγου - της νεότερης γενιάς του ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού.

 

Δείτε το βίντεο εδώ:

Polyphonic Caravan

 

"Άπειρος" Πολυφωνικό Καραβάνι
Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού
 
"ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ-ΦΩΝΙΑ" 2020
Από τον Νoέμβριο 2020 μέχρι και τον Μάρτιο 2021, σχεδόν καθημερινά, διαδικτυακή προβολή υλικών από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Bίντεο, ήχοι, φωτογραφίες, τραγούδια, δημοσιεύσεις, μελέτες - κάθε μορφής υλικά, σε μια προσπάθεια κοινωνικοποίησης των υλικών του Αρχείου.

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com