ΘΩΜΑΣ ΛΩΛΗΣ, ΗΛΙΑΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ
"ΠΑΛΛΑΣ" 2000
 
 
Στο πρόγραμμα της 1ης Μεγάλη Συναυλία Πoλυφωνικού Τραγουδιού που οργάνωσε η "Άπειρος" στο "Παλλάς" το 2000, συμπεριλαμβανόνταν μόνο πολυφωνικά σχήματα και όμιλοι. Μόνο φωνές, δίχως όργανα. Ήταν τόσο μεγάλη η λαχτάρα να χαρούμε, στο μεγαλύτερο χώρο μουσικής τότε στο κέντρο της Αθήνας, πολυφωνικά τραγούδια που δεν θέλαμε να θυσιάσουμε στιγμή από αυτά.
 
Στην διάρκεια της συναυλίας, όμως, νιώσαμε την ανάγκη να ακούσουμε "ψίχα" κλαρίνο, να πάρουμε μια ανάσα πριν καταδυθούμε και πάλι στη μαγεία και το σπάραγμα των φωνών. Μέσα στους θεατές είδαμε δύο αγαπημένους μουσικούς, τον Θωμά Λώλη και τον Ηλία Πλαστήρα. Με τον Θωμά είχαμε συνεργαστεί πολλές φορές με το πολυφωνικό σύνολο "Χαονία", ο Ηλίας, πολύ νέος τότε, συμμετείχε παλαιότερα στις πρόβες της "Χαονίας" τραγουδώντας!
 
Τρέξαμε, τους ρωτήσαμε, είμασταν τυχεροί, είχανε τα κλαρίνα μαζί τους! Χωρίς πολλά, συνεννοήθηκαν αμέσως και σε λίγο ξεπρόβαλαν στην σκηνή του "Παλλάς"! Δύο κλαρίνα μονάχα! Σε ένα μοιρολόι αυτοσχέδιο! Κάθε νότα τους βάλσαμο! Όσο παίζανε, δεν ακουγόταν ανάσα από τους 2200 θεατές. Ρουφούσαν μέχρι και τον τελευταίο ήχο τους αχόρταγα και διψασμένα! Στο τέλος, ξέσπασαν σε χειροκρότημα που δεν έλεγε να σταματήσει!
 
Το επόμενο πρωί, το πρώτο τηλέφωνο προς τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή ήταν από την αγαπημένη, την αξέχαστη ΔΟΜΝΑ ΣΑΜΙΟΥ που ήταν από τους πρώτους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Ήθελε να μάθει πως λέγανε το παιδί που έπαιξε κλαρίνο! "Είδες πως πήγαιναν τα δάχτυλά του; Μου θύμησε τον μακαρίτη τον Φίλιππα τον Ρούντα! Βελούδο!" Tην φέραμε σε επαφή αμέσως με τον, τόσο νέο τότε, Ηλία Πλαστήρα.
 
Και ο Θωμάς και ο Ηλίας συνταξίδεψαν με το Πολυφωνικό Καραβάνι, κοσμώντας με την συμμετοχή των κομπανιών τους τις εκδηλώσεις μας.
 
 
 
 
"Άπειρος" Πολυφωνικό Καραβάνι
Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού
 
"ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ-ΦΩΝΙΑ" 2020
Από τον Νoέμβριο 2020 μέχρι και τον Μάρτιο 2021, σχεδόν καθημερινά, διαδικτυακή προβολή υλικών από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Bίντεο, ήχοι, φωτογραφίες, τραγούδια, δημοσιεύσεις, μελέτες - κάθε μορφής υλικά, σε μια προσπάθεια κοινωνικοποίησης των υλικών του Αρχείου.
 
 

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com