ΤΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΣΤΟ ΠΛΗΚΑΤΙ 2001, 2020
 
 
To Πολυφωνικό Καραβάνι έχει ταξιδέψει σε όλη την παραμεθόρια Ήπειρο, στήνοντας εκδηλώσεις, πραγματοποιώντας δράσεις χωριό χωριό, από τον Γράμμο ως την Σαγιάδα! Κάθε χωριό έχει προσφέρει και μια πολύτιμη και αναντικατάστατη ψηφίδα στο μωσαϊκό της πολυφωνικής και φωνητικής παράδοσης και έκφρασης. Και για αυτό, κάθε χωριό αξίζει ξεχωριστή εστίαση, έρευνα και προβολή.
 
Πληκάτι, ένα από τα πιο ορεινά χωριά της Ηπείρου, 1100 μέτρα υψόμετρο, ακριβώς δίπλα στην γραμμή των συνόρων. Χωριό με ιδιαίτερη, δίφωνη παράδοση, χαρακτηριστική στους παραμεθόριους πληθυσμούς. Η προγενέστερη επιτόπια έρευνα του επιστημονικού συμβούλου του Πολυφωνικού Καραβανιού Βασίλη Νιτσιάκου με ομάδα φοιτητών το καλοκαίρι του 1998 ήταν το αρχικό ερέθισμα. Τo 2001 η "Άπειρος", με τη στήριξη του Δήμου Μαστοροχωρίων, οργανώνει στο Πληκάτι εκδήλωση, στο πλαίσιο της 3ης Διεθνούς Συνάντησης Πoλυφωνικού Τραγουδιού. Στην εκδήλωση συμμετείχαν σειρά ομίλων - Δερβιτσάνη, "Χαονία", Πρεμετή, MOBA (Σερβία), κομπανία Θωμά Λώλη. Ξεχωριστή στιγμή όταν άρχισαν να τραγουδάνε οι γυναίκες του χωριού, τα ξεχωριστά τραγούδια τους.
 
Το Πολυφωνικό Καραβάνι επιστρέφει τακτικά στους παλαιότερους σταθμούς του, αναζητώντας τεκμήρια για την εξέλιξή τους στο πέρασμα του χρόνου. Η πιο πρόσφατη επιστροφή στο Πληκάτι έγινε στο πλαίσιο του Χειμερινού Πολυφωνικού Καραβανιού 2020, λίγο πριν την καραντίνα της πανδημίας. Από τις δώδεκα γυναίκες που τραγούδησαν το 2001, μόλις τέσσερις ζούνε κι ακόμη λιγότερες τραγουδάνε πια. Κι ήταν από τις ομορφότερες στιγμές του ταξιδιού μας όταν μία από αυτές μας καλωσόρισε στην αυλή της, πραγματοποιώντας εκεί μια εξαιρετική επιτόπια καταγραφή.
 
 
 
 
 
 
"Άπειρος" Πολυφωνικό Καραβάνι
Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού
 
"ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ-ΦΩΝΙΑ" 2020
Από τον Νoέμβριο 2020 μέχρι και τον Μάρτιο 2021, σχεδόν καθημερινά, διαδικτυακή προβολή υλικών από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Bίντεο, ήχοι, φωτογραφίες, τραγούδια, δημοσιεύσεις, μελέτες - κάθε μορφής υλικά, σε μια προσπάθεια κοινωνικοποίησης των υλικών του Αρχείου.
 

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com