ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑ & ΠΕΡΙΟΔΕΥΟΝΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
 
 
Τo Πολυφωνικό Καραβάνι είναι ένα πολύτροπο ταξίδι. Μια από τις βασικές του δράσεις είναι η επιτόπια μαθητεία των συνταξιδιωτών κοντά στους βιωματικούς ερμηνευτές. Με τα Μεγάλα Πολυφωνικά Καραβάνια συχνά συνταξιδεύουν τα περιοδεύοντα σεμινάρια του Εργαστηρίου Πολυφωνίας. Κάθε μέρα και σε άλλο τόπο, άλλο χωριό, άλλη παρέα. Μαθητεύοντας σε κάθε σταθμό, άλλους ήχους, τρόπους, τραγούδια.
 
Όπως εδώ: Πολυφωνικό Καραβάνι 2006, Κεφαλοχώρι, χωριό στους πρόποδες του Γράμμου, στα όρια Ηπείρου και Μακεδονίας. Οι συνταξιδιώτισσες μαθητεύουν κοντά στις γυναίκες του Λούψικου (παλαιότερο όνομα και θέση του χωριού). Στη διάρκεια της μαθητείας πραγματοποιείται, παράλληλα, επιτόπια καταγραφή, ηχογράφηση και κινηματογράφηση.
 
Έτσι, από την μια, το Εργαστήρι Πολυφωνίας αναφέρεται διαρκώς στη βιωματική, επιτόπια ερμηνεία του τραγουδιού και, από την άλλη, εμπλουτίζεται το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού με υλικά που, σε βάθος χρόνου, αποκτούν άλλη αξία. Αν σκεφτούμε, για παράδειγμα, ότι πολλές από τις γυναίκες του Λούψικου "έφυγαν" ή σώπασαν, λόγω πενθών, στα δεκαπέντε χρόνια μέχρι σήμερα. Tα τραγούδια, ωστόσο, που φίλεψαν στους συνταξιδιώτες του Καραβανιού δεν σίγησαν ολότελα αλλά ταξιδεύουν. Μακάρι, όμως, να τα ξαναχαρούμε στο Κεφαλοχώρι.
 
 
 
 
"ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ-ΦΩΝΙΑ"
Από τον Νoέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο, σχεδόν καθημερινά, διαδικτυακή προβολή υλικών από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Bίντεο, ήχοι, φωτογραφίες, τραγούδια, δημοσιεύσεις, μελέτες - κάθε μορφής υλικά, σε μια προσπάθεια κοινωνικοποίησης μεγάλου μέρους των υλικών του Αρχείου.
 
 

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com