ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΤΕΣ "ΜΟΒΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ!
Στην πρώτη τους επαφή με το Πoλυφωνικό Καραβάνι
 
Δύο μέρες πριν την 2η Μεγάλη Συναυλία Πoλυφωνικού Τραγουδιού που διοργάνωσε η "Άπειρος" στο κινηματοθέατρο "Παλλάς" στις 7 Απριλίου 2001, η εκδήλωση παρουσιάζεται από την τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ "Συν και πλην".
 
Από εκεί, ετούτο το τραγούδι με τις "ΜΟΒΑ", ένα εξαίρετο φωνητικό σύνολο από την Σερβία που κόσμησε με τη συμμετοχή του τις εκδηλώσεις του Πολυφωνικού Καραβανιού για πέντε χρόνια. ΜΟΒΑ στα σέρβικα είναι η εθελοντική προσφορά εργασίας μεταξύ των γειτόνων κατά το πέρας των γεωργικών εργασιών. Στις ΜΟΒΑ συμμετέχουν τρεις εθνομουσικολόγοι και δύο εθνολόγοι ενώ τα μέλη του σχήματος πραγματοποιούν πολύχρονη επιτόπια έρευνα της φωνητικής παράδοσης της Σερβίας. Στο "Παλλάς" το 2001, χάρη στη δράση της "Απείρου", τραγουδάνε για πρώτη φορά μαζί μετά από χρόνια, με νωπή την αντιπαράθεση στο Κόσσοβο, Σέρβοι και Αλβανοί.
 
Περισσότερες πληροφορίες για το σχήμα και το τραγούδι περιέχονται στο κείμενο που συνoδεύει το βίντεο στο κανάλι του Πολυφωνικού Καραβανιού στο ΥοuTube, όπου σας προτείνουμε να εγγραφείτε για να έχετε άμεση ενημέρωση για τις νέες δημοσιεύσεις που ολοένα πυκνώνουν, στο πλαίσιο της "Ψηφιακής Πολη-φωνίας", της δράσης με την οποία το Πολυφωνικό Καραβάνι αντιπαρέρχεται τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας δημιουργικά και καρποφόρα, κοινωνώντας πολύτιμα υλικά από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού.
 
Δείτε το βίντεο εδώ:
 
"ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ-ΦΩΝΙΑ"
Από τον Νoέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο, σχεδόν καθημερινά, διαδικτυακή προβολή υλικών από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Bίντεο, ήχοι, φωτογραφίες, τραγούδια, δημοσιεύσεις, μελέτες - κάθε μορφής υλικά, σε μια προσπάθεια κοινωνικοποίησης μεγάλου μέρους των υλικών του Αρχείου.

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com