ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
"ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ"
 
Το εξώφυλλο του ένθετου του Κυριακάτικου "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" αφιερωμένο στο Ηπειρώτικο Πολυφωνικό Τραγούδι. με συνέντευξη του πολυφωνικού σχήματος "ΧΑΟΝΙΑ". Δημοσίευμα με την υπογραφή της Ρουμπίνης Σούλη και ημερομηνία 27 Σεπτεμβρίου 1998, πριν από 22 ολόκληρα χρόνια.
 
Μια εβδομάδα πριν η "Χαονία" τραγουδούσε στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ, ακριβώς πριν την ομιλία της Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ. Ένα μήνα πριν, η "Χαονία" συμμετείχε στο εναρκτήριο διήμερο της "Απείρου" στο Φαράγγι του Καλαμά και το Πoλύδροσο Θεσπρωτίας. Ένα χρόνο πριν, στο πρώτο της ταξίδι στην Ήπειρο, η "Χαονία" τραγουδούσε στο αρχαίο θέατρο της Γιτάνης.
 
Η "Xαονία" αφιέρωνε, στο εξής, τις εμφανίσεις της, στον αγώνα για τη διάσωση του αρχαίου θεάτρου της Γιτάνης, ενώ διαχρονικά προσπαθεί, μέσα από αυτές, να προβάλει το ίδιο το Ηπειρώτικο Πολυφωνικό Τραγούδι. Πριν δύο δεκαετίες, σε μια εποχή που ακόμη λίγες ήταν οι ευκαιρίες να ακούσει κανείς πολυφωνικό τραγούδι στην Αθήνα, αυτή η συμβολή ήταν καθοριστική και λειτούργησε σαν προπομπός για το Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού - το, κατοπινά, Πολυφωνικό Καραβάνι. Το δημοσίευμα - συνέντευξη καταλήγει, άλλωστα, με αυτό ακριβώς: "ελπίδα όλων του χρόνου το καλοκαίρι να διοργανωθεί μια διεθνής συνάντηση λαϊκής πολυφωνίας". Κι έτσι ακριβώς έγινε!
 
 
"ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ-ΦΩΝΙΑ"
Από τον Νoέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο, σχεδόν καθημερινά, διαδικτυακή προβολή υλικών από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Bίντεο, ήχοι, φωτογραφίες, τραγούδια, δημοσιεύσεις, μελέτες - κάθε μορφής υλικά, σε μια προσπάθεια κοινωνικοποίησης μεγάλου μέρους των υλικών του Αρχείου.

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com