ΙΔΙΟΧΕΙΡΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ
Aνεκτίμητα στολίδια του ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ
 
H "Άπειρος" ιδρύθηκε το 1998, εκδίδοντας το ομώνυμο περιοδικό. Το 1999, με την 1η Διεθνή Συνάντηση Πολυφωνικού Τραγουδιού, θεμελίωσε τo μεγάλο ταξίδι των φωνών, το Πολυφωνικό Καραβάνι. Επόμενος μεγάλος σταθμός στο ταξίδι της "Aπείρου" ήταν η ίδρυση του ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ το 2003. Στην αρχή βασιζόταν στην ιδιόχειρη απομαγνητοφώνηση ηχογραφήσεων από τις εκδηλώσεις του Πολυφωνικού Καραβανιού.
 
Από τότε το Αρχείο εμπλουτιζόταν αδιάλλειπτα, ενσωματώνοντας, επεξεργάζοντας και παρουσιάζοντας κάθε είδους και προέλευσης υλικά. Και αν, στο μεταξύ, η "¨Απειρος" αποκτούσε σταδιακά τον εξοπλισμό και για τις επιτόπιες καταγραφές και για την ψηφιοποίηση του Αρχείου, οι ιδιόχειρες στιχουργικές καταγραφές είχανε πάντα τη δική τους, αναντικατάστατη θέση στα υλικά του ΑΠΤ.
 
Δείγμα μιας τέτοιας ιδιόχειρης στιχουργικής καταγραφής ετούτη η εικόνα. Ένα τραγούδι από τον Παρακάλαμο, από αυτά που μας φίλεψαν βιωματικοί ερμηνευτές του χωριού, στην πολύχρονη συναναστροφή μας. Γράμματα σχεδόν σκαλισμένα, ένα ένα, με αγάπη για να δωρηθούν. Ελπίζουμε μια μέρα να αξιωθούμε να παρουσιάσουμε το σύνολο των ιδιόχειρων συλλογών τραγουδιών που περιήλθαν στο Αρχείο, έχουν τη δική τους, ανεκτίμητη αξία, κοντά στον ήχο και την εικόνα των τραγουδιών.
 
 
"ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ-ΦΩΝΙΑ"
Από τον Νoέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο, σχεδόν καθημερινά, διαδικτυακή προβολή υλικών από το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Bίντεο, ήχοι, φωτογραφίες, τραγούδια, δημοσιεύσεις, μελέτες - κάθε μορφής υλικά, σε μια προσπάθεια κοινωνικοποίησης μεγάλου μέρους των υλικών του Αρχείου.

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com