*Εικόνα από τα σεμινάρια του Εργαστηρίου Πολυφωνίας στο ΚΕΜΦΑ
 
 
"Ξέρω τραγούδια θάλασσα
και τον ηχό διαλέγω"
 
Σε δέκα μέρες ένα υπέροχο ταξίδι ξεκινά. Το μεγάλο ταξίδι των φωνών που διαρκώς ξαναρχίζει! Το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ ξεκινά για 22η χρονιά τα ετήσια σεμινάριά του. Μια κυψέλη πολυφωνίας, μια αέναη αφετηρία κι επιστροφή εξαίρετων ταξιδιών στα τοπία της ηπειρώτικης πολυφωνίας. Με τους κυραντζήδες του ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ, Αλέξανδρο Λαμπρίδη και Αλίκη Γκανά, με συνταξιδιώτες μέλη του πολυφωνικού συνόλου "ΧΑΟΝΙΑ".
 
ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 5 μμ, το πρώτο σεμινάριο. Τρείς τριμηνιαίοι κύκλοι σεμιναρίων, έως και τον Ιούνιο. Εστιασμένοι στο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, όπως τραγουδιέται σε κάθε περιοχή του, σε κάθε χωριό του. Μια μεταλαμπάδευση της αέναης μαθητείας και επιτόπιας έρευνας κοντά στους ύστατους βιωματικούς ερμηνευτές, εδώ και 23 χρόνια, μέσα από τις διαδρομές του Πολυφωνικού Καραβανιού. Αξιοποιώντας τα πολύτιμα οπτικοακουστικά και έντυπα υλικά από το ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ.
 
Πολυφωνικά τραγούδια της αγάπης και της ξενιτιάς, του έρωτα, της Ιστορίας και του θανάτου, τραγούδια που, όπως γράφει ο φίλος και συνταξιδιώτης ποιητής Μιχάλης Γκανάς, "ή τ' ακούς κι ανατριχιάζεις ή δεν μπορείς να τ' αντέξεις". Τραγούδια που κάνουν την ίδια την ψυχή τραγούδι. Τραγούδια όπου, όπως λέει ο φίλος και συνταξιδιώτης Θανάσης Παπακωνσταντίνου, "τα λόγια βγαίνουν από το στόμα σαν άγρια άλογα".
 
Με τον ατόφιο, αδιαμεσολάβητο τρόπο της λαϊκής πολυφωνίας όχι μόνο στην ερμηνεία αλλά και στην μέθοδο της εκμάθησης. Μια εκμάθηση βασισμένη στην πείρα των 22 χρόνων του Εργαστηρίου Πολυφωνίας στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μoυσικών Οργάνων και, τώρα, το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής "Φoίβος Ανωγειανάκης" καθώς και στα εργαστήρια που ανέπτυξε το Πολυφωνικό Καραβάνι σε διάφορες πόλεις (Βοβούσα, Βόλος, Πύργος, Χαλκίδα, Χίος κά) και χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ουαλία).
 
Σε μια χρονιά που το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ αποτελεί την πρώτη, διαχρονικά, πρόταση της Ελλάδας για εγγραφή στον διεθνή κατάλογο της UNESCO για τις Καλές Πρακτικές Διαφύλαξης της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς! Και το Εργαστήρι Πολυφωνίας του ΚΕΜΦΑ έχει ιδιαίτερη συμβολή σε αυτό το πολύχρονο και πολύκαρπο, μεγάλο ταξίδι πολυφωνίας!
 
ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020
 
Ένα υπέροχο ταξίδι ξεκινά.
Τι λέτε, συνταξιδεύουμε;

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com