Το Πολυφωνικό Kαραβάνι είναι ένα μεγάλο ταξίδι των φωνών που διαρκώς ξαναρχίζει. Ένα ταξίδι παντός καιρού που συνεχίζεται σε όλες τις συνθήκες, με αφοσίωση στη διαφύλαξη, προβολή και διάδοση του πολυφωνικού τραγουδιού. Έτσι συνέχισε το έργο του, ακόμη και στις αποτρεπτικές συνθήκες της αναστολής λειτουργίας των πολιτιστικών συλλόγων, των σεμιναρίων και των έκτακτων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, την άνοιξη του 2020 στην Ελλάδα.


Οι δύο μήνες «καραντίνας» αξιοποιήθηκαν από το Πολυφωνικό Καραβάνι για την ανάπτυξη δράσης σε τέσσερις κατευθύνσεις:


1. Οργάνωση διαδικτυακών σεμιναρίων των Εργαστηρίων Πολυφωνίας, με την πραγματοποίηση δέκα τηλεδιασκέψεων και με αυξανόμενη συμμετοχή στο διάστημα 20/3 – 20/5/2020.

2. Παραγωγή 30 βίντεο, με βάση υλικά του Αρχείου Πολυφωνικού Τραγουδιού καθώς και 5 νέων βίντεο που γυρίστηκαν διαδικτυακά και επιτόπια στις ημέρες της καραντίνας, με τους συμμετέχοντες να τραγουδούν «μαζί» από την Αθήνα, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη ως το Παρίσι. H δημοσιοποίηση των βίντεο έγινε μέσα από το διαδικτυακό κανάλι του Πολυφωνικού Καραβανιού στο ΥοuTube, τις σελίδες και τις ομάδες του στο Facebook και την ιστοσελίδα του.

3. Οργάνωση διαδικτυακού εορτασμού της «Ημέρας Πολυφωνικού Τραγουδιού». Η «Ημέρα Πολυφωνικού Τραγουδιού γιορτάζεται από το 2016, με πρωτοβουλία του Πολυφωνικού Καραβανιού, κάθε 14 Μάη και ο φετινός, πέμπτος, εορτασμός της έγινε διαδικτυακά, με δράσεις που εξελίχθηκαν μέχρι τα τέλη Μάϊου, βοηθώντας στην ευρύτερη προβολή του πολυφωνικού τραγουδιού.

4. Προετοιμασία των επόμενων δράσεων του Πολυφωνικού Καραβανιού, με τη διαμόρφωση και υποβολή προτάσεων μέσω της Πύλης Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού, τον αναπρογραμματισμό των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, την προετοιμασία θεματικού Καραβανιού για τον Αύγουστο του 2020.


Οι δύο μήνες της επιβεβλημένης «καραντίνας» απολογίζονται σήμερα ως ιδιαίτερα καρποφόροι στη δράση του Πολυφωνικού Kαραβανιού και στην αναζήτηση νέων τρόπων και μέσων στη συνέχειά της στις τωρινές συνθήκες. Η καρποφόρα αυτή περίοδος έρχεται να επιβεβαιώσει τη δυναμική ενός θεσμού που αποτελεί υποψήφια προς εγγραφή πρακτική στον διεθνή κατάλογο Καλών Πρακτικών Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com