Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Το Πολυφωνικό Σύνολο "Χαονία" στα Τρίκαλα!

 

«Πολυφωνίες της αγάπης και της ξενιτιάς, της άνοιξης και του γλεντιού»
Με το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» στην μουσική σκηνή "Ανδρομέδα"!

"Τρικαλινή μου πέρδικα και Λαρσινή τρυγόνα"...*

Το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» δημιουργήθηκε το 1996. Σήμερα αποτελεί το παλαιότερο, ενεργό πολυφωνικό σχήμα και κορυφαίο πρεσβευτή της ηπειρώτικης πολυφωνίας με διακεκριμένη και επιβραβευμένη διαδρομή. Η «Χαονία» έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, από τους πιο διακεκριμένους χώρους (Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής) έως τα έσχατα παραμεθόρια χωριά της Ηπείρου ενώ έχει δώσει συναυλίες σε σειρά άλλων χωρών και το επόμενο τρίμηνο ταξιδεύει για εμφανίσεις σε Βερολίνο και Γαλλία.


Μέλη της «Χαονίας» πρωτοστατούν στο Πολυφωνικό Καραβάνι που φέτος κλείνει είκοσι χρόνια και, εδώ και λίγες μέρες, αποτελεί την πρώτη διαχρονικά πρόταση της χώρας μας για εγγραφή στον Παγκόσμιο Κατάλογο Καλών Πρακτικών Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Μέλη της “Χαονίας” διδάσκουν σε σειρά Εργαστηρίων Πολυφωνίας σε διάφορες πόλεις και χώρες. Η «Χαονία» έχει βραβευθεί από τον κορυφαίο συλλογικό φορέα των ξενιτεμένων Ηπειρωτών, την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας ενώ ο ιδρυτής της Αλέξανδρος Λαμπρίδης αναγορεύθηκε πέρυσι επίτιμος Δημότης Δερόπολης για την προσφορά στην προβολή και τη διάδοση του πολυφωνικού τραγουδιού.


Η «Χαονία» τραγουδά τραγούδια από όλες τις περιοχές της ηπειρώτικης πολυφωνίας, με βάση τη μαθητεία των μελών της από χωριό σε χωριό. Τραγουδά επίσης τραγούδια από όλες τις άλλες Ελλαδικές και Ελληνόφωνες πολυφωνίες (Βώλακα Δράμας, Κέρκυρα, ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία, βλάχικη πολυφωνία). Η «Χαονία» έχει εμφανισθεί επανειλημμένα σε γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές ενώ έχει συναντηθεί δισκογραφικά ή αλλιώς με σχήματα όπως οι «Χαϊνηδες», ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, οι MODEPLAGAL, οι V.I.C. και άλλοι.


Η «Χαονία» πραγματοποιεί συναυλία στα Τρίκαλα για δεύτερη φορά. Επιστρέφει με ξεχωριστή χαρά στην πόλη της Αλίκης Γκανά που εδώ και δέκα χρόνια πρωτοστατεί στο σχήμα, τα Εργαστήρια και το Πολυφωνικό Καραβάνι. Για την «Ανδρομέδα» η «Χαονία» έχει προετοιμάσει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στα πολυφωνικά τραγούδια της άνοιξης, της αγάπης και της ξενιτιάς που θα κορυφωθεί με ηπειρώτικα και γκρεκάνικα τραγούδια του γλεντιού και της γιορτής!

*Πωγωνήσιο πολυφωνικό τραγούδι

Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης

         

         το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο FB

          FB https://www.facebook.com/polyphoniccaravan

 

          η "ΑΠΕΙΡΟΣ" στο FB

          https://www.facebook.com/polyphoniko.karabani

 

          το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο FB

          https://www.facebook.com/groups/122268124546751/

 

         το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΑΣ στο FB
         https://www.facebook.com/groups/272180286264330/

 

        το ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ στο Youtube
        https://www.youtube.com/user/polyphonicfestival 
       https://www.youtube.com/user/api13os 

 

 

 

 

Επικοινωνία

              

          "Άπειρος" 

            Πολυφωνικό Καραβάνι

            Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιου

            Πολύδροσο Θεσπρωτίας, 4410 17

            Πυγμαλίωνος 2, 118 51 Αθήνα

            Τηλ & fax (+30) 210 3310 919

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

test

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com