Εκτύπωση

Άπειρος, η αρχαία, δωρική ονομασία της Ηπείρου.
«Άπειρος», η μη κερδοσκοπική εταιρία που από το 1998 διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού, το γνωστότερο ως Πολυφωνικό Καραβάνι.  Σκοπός του η διάσωση, προβολή και διάδοση της Λαϊκής Πολυφωνίας.
Το Πολυφωνικό Καραβάνι κάθε καλοκαίρι ταξιδεύει από την καρδιά των Βαλκανίων ως την καρδιά της Μεσογείου, από τη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας ως τις Συρακούσες της Σικελίας, με την καρδιά των εκδηλώσεών του στην πολύφωνη Άπειρο Ήπειρο.
Το Πολυφωνικό Καραβάνι ταξιδεύει και τις τέσσερις εποχές του χρόνου, ιχνηλατώντας τα φυσικά και κοινωνικά τοπία της Πολυφωνίας, πραγματοποιώντας συλλογικές επιτόπιες καταγραφές και σεμινάρια εντός κι εκτός των συνόρων.
Στο έμπα κάθε καλοκαιριού το Πολυφωνικό Καραβάνι επισκέπτεται για μια μονάκριβη νύχτα την Αθήνα, με μια Μεγάλη Γιορτή Πολυγφωνικού Τραγουδιού στο Θέατρο Πέτρας.
Το Πολυφωνικό Καραβάνι είναι ένα πολύτροπο, πολύκαρπο ταξίδι. Συνταξιδιώτες του και το Εργαστήρι Πολυφωνίας με τα σεμινάρια Πολυφωνικού Τραγουδιού και το Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού που δημιούργησε η «Άπειρος». Καρποί του, ανάμεσα σε άλλους, οι δισκογραφικές εκδόσεις της «Απείρου», το περιοδικό «Άπειρος», η σειρά ντοκιμαντέρ με θέμα τις Πολυφωνίες του Κόσμου και την Ηπειρώτικη Πολυφωνία.
Το Πολυφωνικό Καραβάνι είναι ένα μεγάλο ταξίδι των φωνών.
Ένα ταξίδι που διαρκώς ξαναρχίζει, μυώντας νέους συνταξιδιώτες στην παλαιότερη και τόσο πολύτιμη πολυφωνική παράδοση κι έκφραση.

Τι λέτε, συνταξιδεύουμε;