Εκτύπωση

1η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ - ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ

6 - 8 Αυγούστου 1999

 

Το πρώτο βήμα του θεσμού με κέντρα τις επαρχίες Πωγωνίου και Φιλιατών, περιοχές όπου, κυρίως, επιβιώνει το Ηπειρώτικο Πολυφωνικό Τραγούδι. Τρεις μέρες, τέσσερις εκδηλώσεις, εννέα σχήματα και όμιλοι. Σημαντική η συνάντηση Ελλήνων και Αλβανών, μέσα από την κοινή τους παράδοση, σε μια εποχή και μια περιοχή όπου κάποιοι επενδύουν στην καλλιέργεια κλίματος ξενοφοβίας και ρατσισμού. Σημαντική και η διοργάνωση μιας πρώτης επιστημονικής διημερίδας με θέμα το Πολυφωνικό Τραγούδι, όπως απαντά σε Ελλάδα και Αλβανία.

 

Συνδιοργανωτές:

Περιφέρεια Ηπείρου, Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, Δήμοι Δελβινακίου και Φιλιατών, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Άπειρος»

Κεντρικές εκδηλώσεις:

Δελβινάκι, Κτίσματα, Φιλιάτες, Πλαίσιο

Παράλληλες εκδηλώσεις:

Βήσσανη, Άνω Παρακάλαμος, Ιερά Μονή Γηρομερίου, Οσδίνα 

Δραστηριότητες:

Συναυλίες, επιστημονική διημερίδα, κινηματογραφικές προβολές, περιήγηση.

Συμμετοχές:

Κτίσματα, Χειμάρα, Σωτήρα, Χαονία (ελληνόφωνα)

«Νέοι Αργυροκάστρου», Αυλώνα, Πρεμετή (αλβανόφωνα)

Αντόν Πότσι (βλαχόφωνοι)

 

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ

6-8 Αυγούστου 1999

Στα πλαίσια της 1ης Διεθνούς Συνάντησης Πολυφωνικού Τραγουδιού διοργανώθηκε επιστημονική διημερίδα με θέμα το Πολυφωνικό Τραγούδι, όπως απαντά σε Ελλάδα και Αλβανία. Τόποι συνεδριών της διημερίδας το Δελβινάκι (6/8/1999) και η Ιερά Μονή Γιρομερίου (7/8/2001). Υπεύθυνοι της διημερίδας οι επιστημονικοί σύμβουλοι του Διεθνούς Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού, Βασίλης Νιτσιάκος και Κώστας Λώλης.

Μέρος των εισηγήσεων της διημερίδας δημοσιεύεται στο, υπό έκδοση, 3ο τεύχος του περιοδικού «Άπειρος».

 

Συμμετέχοντες / Εισηγήσεις: